Microsoft възнамерява да добави много удобен инструмент за предварителен преглед

...
Microsoft възнамерява да добави много удобен инструмент за предварителен преглед
Коментари Харесай

Windows 10 и Windows 11 ще получат удобната помощна програма Registry Preview

Microsoft има намерение да добави доста комфортен инструмент за прелиминарен обзор на регистъра към своята сбирка с отворен код PowerToys. Информацията за консолидираното на инструмента в PowerToys бе разкрита при започване на седмицата в хранилището на плана в GitHub.

PowerToys се трансформира в огромна сбирка от принадлежности за Windows устройства. Най-новата версия на продукта поддържа 18 разнообразни инструмента, в това число добавените този месец Paste unformatted text (Вмъкване на неформатиран текст) и Mouse Jump (Скок с мишката). Но в тази сбирка непрестанно се прибавят нови потребни функционалности, като едно от тях е новата Registry Preview.

Registry Preview дава опция за прелиминарен обзор, основаване и редактиране на файловете за систематичния указател  (.reg) и е комфортна за регулиране какво съдържат тези файлове.

По принцип, наличието на един.reg файл може да се прегледа с елементарния Notepad, само че Registry Preview предлага доста комфортен интерфейс и редица потребни функционалности. Възможно е да се преглежда дървовидната конструкция на.reg файла, да се видят неговите ключове със съответните смисли и така нататък И още, потребителите ще могат в действително време да  следят измененията в систематичния указател.

Също по този начин, Microsoft планува прибавянето на спомагателна точка в контекстното меню, която дава опция за отварянето на.reg файловете с десен клик на компютърната мишка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР