Microsoft стартира нова програма за стимулиране търсенето на грешки и

...
Microsoft стартира нова програма за стимулиране търсенето на грешки и
Коментари Харесай

Microsoft предлага до $250 000 за разкрити уязвимости в процесорите и Windows

Microsoft започва нова стратегия за стимулиране търсенето на неточности и уязвимости в процесорите.
Софтуерният колос предлага  хонорари до $250 000 за разкрити в процесорите хардуерни уязвимости от вида Meltdown и Spectre . Програмата завършва в края на тази година.

„ Спекулативното осъществяване на процесорни указания е в действителност нов клас уязвимости “ – сподели ръководителят на отдела по осведомителна сигурност на Microsoft. „ По този метод чакаме разкриването на нови, непознати към този момент способи на атакуване„.

Ако някой успее да показва офанзива, употребяваща speculative execution, може да разчита на най-голямото заплащане от $250 хиляди.

Новата стратегия планува допълнителни  $200 000  за проникването в изцяло актуализирана операционна система  Windows  или в  Azure .

Експертът, който претендира за огромната премия от $250 000, трябва да показва действително настояща офанзива от вида Meltdown и Spectre, благодарение на която от компютърната система се извлича конфиденциална информация.

Първата информация за сериозните хардуерни уязвимости в процесорите на Intel излезе в началото на януари. Малко по-късно стана известно, че отчасти са наранени и процесорите на другите производители./ kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР