Microsoft ще започне да предлага изчислителната мощ на суперкомпютрите на

...
Microsoft ще започне да предлага изчислителната мощ на суперкомпютрите на
Коментари Харесай

Microsoft вкарва суперкомпютър в дейта центровете си

Microsoft ще стартира да предлага изчислителната мощност на суперкомпютрите на Clay посредством облачната си платформа Azure, предава Silicon.com. Една от главните цели на договорката е стимулране на проучванията и развиването на системите с изкуствен интелект, за които се изисква изключително огромна изчислителна мощ за задачите на разбора на големи масиви от данни, интензивни натоварвания и сходни.

Партньорството сред двете компании идва скоро, откакто Microsoft получиха компанията, специализирала се в HPC (high-performance computing) интервенции Cycle Computing това лято. Така, клиентите и сътрудниците на Azure ще могат да се възползват от суперкомпютрите Cray XC и Cray CS с добавени към тях системите за предпазване Cray ClusterStor в избрани дейта центрове на Azure.

Корпоративният вицепрезидент на Microsoft Джейсън Знадър споделя, че суперкомпютрите ще бъдат интегрирани с виртуалните машини на Azure, решенията за предпазване на данни, облачната AI платформа на Microsoft и услугите за машинно образование. HPC решенията и суперкомпютърните технологии са изключително търсени през днешния ден от компании, които изпитват потребност от достъп до все по-големи изчислителни потенциали за разбор и AI услуги. Двете компании изясняват, че достъпа до суперкомпютри ще помогне на откриватели, анализатори и учени от разнообразни области, като медицината, фармацевтиката и за създаването на самостоятелни транспортни средства.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР