Microsoft ще вземе в екипа си Сам Алтман - бившия

...
Microsoft ще вземе в екипа си Сам Алтман - бившия
Коментари Харесай

Изгоненият от OpenAI Сам Алтман поема AI-екипа на Microsoft

Microsoft ще вземе в екипа си Сам Алтман - някогашния основен изпълнителен шеф на колоса OpenAI, който беше уволнен изненадващо в петък.

Алтман ще събере цялостен екип от свои някогашни сътрудници, с цел да сътвори нов екип в Microsoft, който ще се занимава с високотехнологични разработки в областта на изкуствения разсъдък.

В екипа му влиза и Грег Брокман, който напусна OpenAI дружно с Алтман и също беше отхвърлен от поста си в борда на шефовете.
Новините бяха обявени от основния изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела в понеделник, след два следващи дни на несполучливи договаряния, по време на които имаше опит Алтман да бъде върнат назад в OpenAI.
Microsoft са един от най-големите вложители в компанията, основала ChatGPT, само че не са били осведомени за решението на управлението да уволни шефа си поради загуба на доверие.

Трусовете в ръководството продължиха до през вчерашния ден, като OpenAI реши да притегли външен кадър за CEO - Емет Шиър, който до преди няколко месеца ръководеше стрийминг платформата Twitch.

Сатя Надела от Microsoft удостоверява, че компанията ще продължи партньорството си с OpenAI и ще " се срещнат с Емет Шиър и новия управителен екип ".

Microsoft обаче към този момент ще се концентрира върху свои лични разработки на изкуствен интелект с привличането на хората, с помощта на които OpenAI се трансформира в международен феномен.

We remain committed to our partnership with OpenAI and have confidence in our product roadmap, our ability to continue to innovate with everything we announced at Microsoft Ignite, and in continuing to support our customers and partners. We look forward to getting to know Emmett…
— Satya Nadella (@satyanadella)

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР