Microsoft ще се избави от стандартните приложения за поща и

...
Microsoft ще се избави от стандартните приложения за поща и
Коментари Харесай

От Windows 11 ще бъдат премахнати пощата и календарът – Microsoft ги премества в новия Outlook

Microsoft ще се избави от общоприетите приложения за поща и календар като част от операционната система Windows 11. Първоначално те ще бъдат отстранени от операционната система, а по-късно компанията публично ще спре да ги поддържа. Като опция Microsoft ще предложи обновеното приложение Outlook, което ще включва и двете стратегии.

До края на 2023 година новите лични компютри с Windows 11 ще се оферират с авансово конфигуриран Outlook вместо Mail и Calendar. Mail и Calendar ще бъдат налични за инсталиране от Microsoft Store до септември 2024 година, след което компанията ще спре напълно поддръжката на тези софтуерни артикули. Дотогава новият Outlook, който съчетава функционалностите на календар и клиент за е-поща, ще бъде инструментът по дифолт на Windows за обмисляне на събития и работа с електронната поща.

Според Windows Central компанията Microsoft на процедура е изоставила общоприетите приложения Mail и Calendar. Те не са получавали никакви значими актуализации от излизането на Windows 11 през октомври 2021 година заради ниската им известност измежду потребителите.

Microsoft желае да сплоти функционалността на календара и клиента за е-поща в едно по-унифицирано приложение. Новата версия на приложението Outlook е основана на едноименния уеб основан клиент за е-поща на софтуерния колос, който част от пакета бизнес приложения Microsoft 365.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР