Microsoft се придвижва на трета позиция в рейтинга на KantarДжеф

...
Microsoft се придвижва на трета позиция в рейтинга на KantarДжеф
Коментари Харесай

Amazon е най-скъпата марка в нова класация

Microsoft се придвижва на трета позиция в рейтинга на Kantar

Джеф Безос ръководи компания, чийто бранд се прави оценка на 415 милиарда $
(снимка: Jeff Bezos / Twitter)

Годишната ранглиста на Kantar за най-ценните марки в света отрежда първо място на колоса в онлайн търговията Amazon. Брандът е оценен на 415 милиарда $, което е с 32% повече, спрямо 2019 година

За втора поредна година Amazon е оповестена за най-скъпата марка в света. Покачването в цената на марката подхожда на половината от растежа на 100-те най-ценни марки през 2020 година Това се изяснява частично с вложенията на Amazon в цифровизация и извършване на покупки офлайн.

Apple остана втора в листата на най-скъпите марки с резултат от 352,2 милиарда $ (+14%). Трета е Microsoft (326,5 милиарда долара), изпреварвайки Гугъл (323,6 милиарда долара). Марките на Microsoft и Гугъл са поскъпнали надлежно с 30% и 5%.

Експертите свързват мощния растеж на Microsoft с увеличаващата се известност на корпоративния месинджър Microsoft Teams на фона на пандемията от ковид COVID-19.
още по тематиката
В топ 10 на най-ценните марки влизат софтуерните компании Alibaba (6-то място, стойност 152,5 милиарда долара), Tencent (7-ма, 151 милиарда долара) и Фейсбук (8-ма, 147,2 милиарда долара).

За първи път видео услугата TikTok попада в топ 100 на най-скъпите марки, защото по време на карантината и самоизолирането в света хората започнаха да снимат и гледат видео по-често. Стойността на марката TikTok се прави оценка на 16,9 милиарда $, което е повече от KFC, Uber или Adidas.

Пет нови марки бяха добавени в класацията през 2020 година Брандът Pepsi също се завърна в топ 100.

Общата стойност на стоте най-скъпи марки в света доближи 5 трилиона $, което е с 5,9% повече спрямо миналата година. Преди пандемията от ковид се очакваше сумарната стойност на първите 100 марки да нарасне с най-малко 9%.

През юли 2020 година сп. Forbes разгласява своята ранглиста на най-скъпите марки, в която преди всичко е Apple с оценка от 241,2 милиарда $, или със 17% повече в сравнение с през 2019 година

Гугъл зае второ място с резултат от 207,5 милиарда $, бележейки 24% усъвършенстване по отношение на предходното класиране. Трета е Microsoft (162,9 милиарда долара), следвана от Amazon (135,4 милиарда долара).

Фейсбук се класира на пето място със стойност на марката си 70,3 милиарда $. В топ 10 попаднаха още марки като Disney, Samsung, Louis Vuitton и McDonald’s.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР