Microsoft съветва всички да спрат да използват морално и технологично

...
Microsoft съветва всички да спрат да използват морално и технологично
Коментари Харесай

Microsoft препоръчва всички да се отърват от Internet Explorer


Microsoft поучава всички да спрат да употребяват морално и софтуерно остарелия браузър Internet Explorer. В известие на блога на компанията нейният старши проектант по киберсигурност Крис Джаксън съобщи, че продължаването на потреблението на IE натоварва фирмите с тонове „ софтуерен дълг “ и поучава да се премине към някой от модерните браузъри.

Той изяснява, че посредством потреблението на IE организациите основават спомагателни разноски по веригата посредством избора на най-лесното решение сега вместо метод, който да е по-изгоден в по-дългосрочен проект.

Софтуерната компания се опита да ограничи софтуерния дълг при потреблението на браузъра посредством въвеждане на Enterprise Mode през 2014 година Този режим на работа разрешава на уеб страниците да се пресъздават по този начин, както при предходни версии на IE, с цел да се избегнат проблеми със сходството със остарели интернет приложения.

През 2016 година Microsoft спря поддръжката за IE версии 8, 9 и 10, като към момента се грижи за последната, 11-а, която е вградена в Windows 10. Но през 2015 година компанията стартира браузъра Edge, който е надъхан по дифолт за достъп до интернет в Windows.

Припомняме, че българските държавни институции всеобщо работят главно точно със старите версии на IE, а електронните услуги, които оферират са налични най-вече посредством този браузер. Съвсем малко са услугите, които са налични през съвременни стратегии като Гугъл Chrome или Mozilla Firefox. Именно поради това е много евентуално още най-малко десетилетие IE да продължи да бъде водещ при работата на държавния уред у нас.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР