Microsoft реши да замени десетки журналисти със софтуер за изкуствен

...
Microsoft реши да замени десетки журналисти със софтуер за изкуствен
Коментари Харесай

Microsoft заменя журналистите с роботи

Microsoft реши да размени десетки публицисти със програмен продукт за изкуствен интелект, осведоми " Гардиън ". Служителите, които поддържат началните страници за вести на уеб страницата на MSN на Microsoft и неговия браузър Edge - употребен от милиони британци всеки ден - са споделили, че към този момент няма да са нужни, тъй като роботите към този момент могат да си правят работата. 

Технологичният колос разгласи, че това е част от световното изместване от хората в интерес на автоматизирани актуализации за вести и би трябвало да стане в най-кратки периоди. По данни на " Сиатъл таймс "  около 50 публицисти ще изгубят работата си в края на юни, само че екип новинари въпреки всичко ще останат на работа. 

Екипът, работещ на уеб страницата на Microsoft, не оповестява истински истории, само че към момента упражнява редакторски надзор, подбирайки истории, създадени от други новинарски организации, в това число Guardian, и редактира наличие и заглавия, когато би трябвало, с цел да подхожда на формата на изданието. След това публикациите бяха хоствани на уеб страницата на Microsoft, като софтуерната компания споделя приходите от реклама с истинските издатели.

Ръчното куриране на новинарските истории също по този начин подсигурява, че заглавията са ясни и подобаващи за формата, като в същото време предизвикват разпространяването на политически отзиви и заобикалят недостоверни истории. 

Някои от публицистите, които в този момент са изправени пред съкращения, имат дълготраен опит в сектора. Сега те са изправени пред тежко предизвикателство да си намерят друга работа, когато цялата промишленост желае да понижи разноските. Очаква се други екипи по света да бъдат наранени от решението на Microsoft да автоматизира потреблението на своите новинарски уеб сайтове.

Много софтуерни компании опитват с потреблението на изкуствения разсъдък в публицистиката, макар че напъните за автоматизиране на писането на публикации не са признати необятно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР