Microsoft пропусна шанса си да бъде доминиращата фирма в мобилните

...
Microsoft пропусна шанса си да бъде доминиращата фирма в мобилните
Коментари Харесай

Бил Гейтс призна за „най-голямата грешка“ на Microsoft

Microsoft пропусна шанса си да бъде преобладаващата компания в мобилните технологии, тъй като беше „ разсеяна " по време на продължителна антитръстова борба с американските управляващи. Такова е мнението на съоснователят на компанията Бил Гейтс.Гейтс, който приказва на конгрес във Вашингтон, сподели, че „ Майкрософт " би била още по-ценна, в случай че беше спечелила борбата за работещ програмен продукт за мобилни устройства против Гугъл и платформата му Android.
„ Бяхме в региона на операционните системи за лични компютри. Знаехме, че мобилните телефони ще бъдат доста известни ", съобщи Гейтс по време на изявление във Вашингтон. „ Пропуснахме да бъдем преобладаващата мобилна операционна система. Бяхме разсеяни по време на нашия антитръстов развой. Ние не възложихме на най-хубавите хора да правят работата ", призна още той. Гейтс, който се отдръпна от ежедневното ръководство на компанията преди десетилетие, съобщи, че неуспехът в мобилните устройства е „ най-голямата неточност, която направих " в Мicrosoft ", тъй като това „ беше несъмнено измежду нашия набор от умения ". „ Ние явно бяхме компанията, която трябваше да реализира това, а ние не го направихме ", сподели той и добави, че „ Android е голям актив за Гугъл ".

Гейтс похвали настоящия основен изпълнителен шеф Сатиа Надела за подкрепяне на преустройството на Microsoft и връщането на компанията измежду най-стойностните в света с пазарна капитализация от над 1 трлн. $. Но той съобщи, че Microsoft и други огромни софтуерни компании също по този начин са позволили неточности, като са разрешили на Amazon да стане водещата компания за компютърни облаци „ Това е изненада и това е огромен заем за Джеф Безос и неговия екип, че те излязоха отпред ", сподели Гейтс.

На въпрос по какъв начин се усеща от това, че е преместен от Безос като най-богат човек в света, Гейтс дава отговор, че това „ е знак, че не съм си раздавал парите задоволително бързо, с цел да изпадна от челната десетка ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР