Microsoft продължава с тясната интеграция между Windows 10 и Линукс.Още

...
Microsoft продължава с тясната интеграция между Windows 10 и Линукс.Още
Коментари Харесай

Microsoft разширява възможностите на WSL в Windows 10

Microsoft продължава с тясната интеграция сред Windows 10 и Линукс.

Още когато преди три години, Microsoft показа Windows Subsystem for Linux (WSL), компанията дефинира една от водещите линии за новата си операционна система, които има намерение да следва и в бъдеще. С нова характерност, обявена неотдавна, Microsoft прави следващата крачка в посока на спазването на тази тактика. Със идващото огромно обновяване на операционната система, което се чака през април, в лицето на версия 1903, ще може да достигате и манипулирате файлове и данни, намиращи се в WSL непосредствено от Windows.

„ В предишното, основаването и променянето на Линукс файлове от средата на Windows водеше до загуба на данни и разрушение на информация “, споделя на страниците на един от блоговете на Microsoft програмния управител Крейг Лоуен. „ Реализирането на тази опция беше мощно мечтана и дълго чакана характерност. Ние сме горди да обявим, че към този момент може с лекост да достигате всичките си файлове в Линукс дистрибуцията си от Windows “.

Това, което ще е нужно само е да стартирате WSL, и отворите файловия управител в Windows с explorer.exe. След това ще можете да привлачвате файлове с мишката от Windows към WSL дяла и назад, копирате и вмъквате и други интервенции, като отварянето на VSCode или PowerShell в WSL папка, изяснява Лоуен. А за задачата ще е нужно WSL да е стартиран. Това, дават обещание от Microsoft, в бъдеще ще се промени.

Но не, в случай че имате на машината си две операционни системи – Windows 10 и Ubuntu, да речем – това не значи, че ще може да достигате и оперирате с данните си в EXT4 дяла на Ubuntu. Само с тези данни, които се намират в WSL дистрибуцията ви.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР