Microsoft предупреди потребителите на Windows незабавно да инсталират актуализация, след

...
Microsoft предупреди потребителите на Windows незабавно да инсталират актуализация, след
Коментари Харесай

Microsoft съобщи за проблем със сигурността на потребителите

Microsoft предизвести потребителите на Windows неотложно да конфигурират актуализация, откакто откриватели по сигурността откриха сериозна накърнимост в операционната система.

Недостатъкът в сигурността, прочут като PrintNightmare, визира услугата Windows Print Spooler. Изследователи от компанията за киберсигурност Sangfor простъпка са разгласили управление за употребата на услугата, написа CNN.

В края на месец май експертите написаха в Twitter, че са разкрили уязвимости в Print Spooler, които разрешават на голям брой консуматори да имат достъп до един принтер. Тогава случайно бе оповестено и така наречен " доказателство за идея ", което по-късно бе изтрито.

Microsoft предизвести, че хакерите могат да употребяват уязвимостта за инсталиране стратегии, за ревизиране и заличаване на данни или даже да основават нови потребителски сметки с цялостни потребителски права. Това им дава задоволително надзор върху един компютър, с цел да нанесат съществени вреди.

Windows 10 не е единствената наранена версия, неин обект е и Windows 7. Актуализациите за Windows Server 2016, Windows 10 (версия 1607) и Windows Server 2012 „ се чакат скоро “. „ Препоръчваме да инсталирате тези ъпдейти неотложно “, приканиха от Microsoft.

Текущата актуализация на отбраната е кумулативна, което значи, че съдържа корекции и за предходни проблеми със сигурността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР