Microsoft получи одобрението на Европейската комисия за придобиването на Activision

...
Microsoft получи одобрението на Европейската комисия за придобиването на Activision
Коментари Харесай

ЕС одобри придобиването на Activision Blizzard от Microsoft за 69 милиарда долара

Microsoft получи утвърждението на Европейската комисия за придобиването на Activision Blizzard. Все още обаче ѝ следва да убеди управляващите в Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Европейската комисия, която е изпълнителното звено на Европейски Съюз утвърди придобиването на Activision Blizzard от Microsoft на стойност 69 милиарда $, с което разрешава на колоса от Редмънд да преодолее още едно затруднение по дългия път към привършване на договорката. Европейската комисия съобщи, че ще държи Microsoft да съблюдава препоръчаните от нея отстъпки.

„ Одобрението зависи от цялостното съблюдаване на уговорките, препоръчани от Microsoft. “

се споделя в известието на Европейска комисия

Комисията съобщи, че компромисите на Microsoft „ удовлетворяват “ главните опасения на Европейска комисия, които се въртят към пространството на облачният гейминг. Европейска комисия счита, че сливането няма да навреди на конкуренцията в региона на конзолите или абонаментните услуги за доста игри. Вместо това тя се притеснява, че договорката оказва доста влияние върху растежа и нововъведенията на разрастващия се пазар на облачният гейминг.

Microsoft се съгласи да разреши на потребителите в европейските страни да играят сегашни и бъдещи заглавия на Activision на всяка платформа за заоблачен гейминг, която изберат през идващите 10 години. Компанията дава същото 10-годишно позволение и на доставчиците на игри, тъй че най-малко през идващото десетилетие Microsoft ще разреши на други платформи, като GeForce Now на Nvidia и PSN Now на Sony да стриймват заглавия на Activision Blizzard, най-малко в Европа.

Microsoft е удовлетворена от решението на Европейска комисия, само че битката остава нерешена. Британският орган за конкуренцията и пазарите (CMA) стигна до същите изводи като Европейска комисия във връзка с това по какъв начин сливането ще навреди на облачният гейминг. В понеделник от CMA обявиха в Twitter, че отстъпките на Microsoft не задоволяват опасенията им. В този смисъл CMA продължава да блокира договорката.

„ CMA стигна до заключението, че облачният гейминг би трябвало да продължи да съществува като свободен, конкурентен пазар, който да подтиква нововъведенията и избора в този бързо разрастващ се бранш. Предложенията на Microsoft, признати през днешния ден от Европейската комисия ще разрешат на компанията да дефинира изискванията за този пазар през идващите 10 години… Това е една от аргументите, заради които самостоятелната група на CMA отхвърли предложенията на Microsoft и блокира тази договорка. Макар да признаваме и почитаме обстоятелството, че Европейската комисия има право на друго мнение, CMA поддържа своето. “

заявиха от регулаторният орган

От другата страна на океана, Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) подаде иск за блокиране на придобиването през декември предходната година. Констатациите на FTC бяха малко по-обширни от тези на CMA и Европейска комисия, като в тях се споделяше, че договорката ще навреди на конкуренцията на пазарите за стрийминг, конзолни и абонаментни услуги.

Преминаването през блокадите на CMA и FTC може да отнеме няколко месеца. Искът на FTC ще влезе в съда едвам при започване на август. CMA от своя страна изрази своите запаси през предишния месец, тъй че борбата на този фронт занапред стартира. Трудно е да се каже дали утвърждението на Европейска комисия ще има някаква тежест за регулаторните органи на Съединени американски щати. Възможно е да има още повече отстъпки, изключително откакто CMA даде ясно да се разбере, че компромисите от страна на Microsoft очевидно са незадоволителни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР