Microsoft отваря нова глава в развитието на своя уеб браузърНовият

...
Microsoft отваря нова глава в развитието на своя уеб браузърНовият
Коментари Харесай

Edge на база Chromium е готов за ежедневно използване

Microsoft отваря нова глава в развиването на своя уеб браузър

Новият браузър Edge към този момент е разполагаем в „ бета ” канал, подготвен за потребление (снимка: Microsoft)

Следващата версия на браузъра Edge, основана на енджин Chromium, е подготвена за ежедневна приложимост на Windows и Mac, заяви в блог обява Джо Белфиоре, корпоративен вицепрезидент на Microsoft за направлението Windows.

Edge е наличен в така наречен „ Beta ” канал – третият и финален канал за прелиминарен обзор, преди да излезе окончателната версия на браузъра, към този момент минал през каналите Canary и Dev.

Браузърът идва с нови способи за персонализиране и поддръжка на 14 езика. Така да вземем за пример, можете да изберете какво да видите, когато отворите нова уеб страница, посредством „ Фокусирано ”, „ Вдъхновяващо ” или „ Информационно ” оформление.

Можете също по този начин да зададете тъмна тематика или да посетите магазина „ Microsoft Edge Insider Addons ” или други магазини – да вземем за пример Chrome Web Store, с цел да добавите обичаните си разширения.

В допълнение, Edge включва функционалност за попречване на следене от уеб уеб сайтове, които не посещавате. Тази характерстика е зад байрак, само че може да се задейства в бета версията, с три равнища дискретност – главно, уравновесено и строго.

Браузърт Edge навлиза в нов стадий на развиване (илюстрация: Microsoft)

Допълнителни функционалности, които Microsoft сподели на конференцията Build 2019, ще бъдат добавени в бета канала през идващите месеци. Те към този момент са налични за тестване в канала Canary, акцентира в обявата си Джо Белфиоре.

Бета версията на Edge включва и доста от бизнес функционалностите, оповестени на конференцията разработчици Build. Такива са:

Microsoft Search вграден в Bing – понижава времето за търсене в границите на организацията.

Режим Internet Explorer – внася съгласуемост с IE 11 непосредствено в Edge.

Windows Defender Application Guard – оказва помощ да се изолират дефинирани от фирмите ненадеждни уеб сайтове.

Microsoft уголемява също програмата за отбрана на браузъра Edge до Dev и Beta каналите. Изследователите, които търсят и разкриват уязвимости в браузъра, имат късмет да получат награди до 30 000 $.

Нови функционалности в бета версията се прибавят единствено откакто са изчистени от неточности при тестването в каналите Canary и Dev. Основните актуализации на версиите в бета канала ще излизат почти на всеки шест седмици, наред с периодическите незначителни актуализации за ремонти на неточности и сигурност.

Даунлоуд: Edge (Beta Channel)
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР