Microsoft официално включи поддръжката на ключовете за сигурност FIDO2, с

...
Microsoft официално включи поддръжката на ключовете за сигурност FIDO2, с
Коментари Харесай

Windows 10 вече поддържа хардуерните ключовете за сигурност FIDO2

Microsoft публично включи поддръжката на ключовете за сигурност FIDO2, благодарение на които може да се влезе в акаунта на операционната система. Това значи, че Windows 10 потребителите към този момент не се постанова да запомнят потребителски имена и пароли, тъй като в този момент могат да употребяват хардуерен ключ, поддържащ тази технология.

С помощта на FIDO2 ключа е допустимо и логването в Microsoft акаунта, в браузъра Edge на софтуерния колос, както и в другите приложения.

FIDO2 ключовете имат USB конектор, наподобяват като ключодържатели и се създават от няколко компании, в това число Yubico и Feitian. Те могат да се употребяват след инсталиране на обновяването Windows 10 October 2018 Update и в тестовите версии на операционната система. Инструкцията за потреблението на хардуерен ключ е включена в раздела за Windows Hello.

Сега потребителите, ползващи операционната система Windows 10, имат няколко метод за логване в сметките: благодарение на ключова дума, посредством сканирането на лицето благодарение на биометричната система Windows Hello, посредством пръстов отпечатък благодарение на дактилоскопичен скенер и към този момент с хардуерния ключ за сигурност FIDO2.



Основното предимство на хардуерния ключ е, че не се постанова запомнянето и въвеждането на пароли. Освен това, потребителят може да бъде сигурен, че няма да му видят паролата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР