Microsoft официално съобщи, че от следващата година фирменият браузър Edge

...
Microsoft официално съобщи, че от следващата година фирменият браузър Edge
Коментари Харесай

Mozilla не е във възторг от решението на Microsoft да използва Chromium

Microsoft публично заяви, че от идната година фирменият браузър Edge ще се базира на open-source енджина Chromium, с което внезапно ще се усъвършенства съвместимостта на браузъра с уеб уеб страниците. Гугъл несъмнено, приветства тази самодейност:

„Chrome е за отворения интернет още от самото си основаване и ние се радваме да поздравим Microsoft с включването си към Chromium общността. С неспокойствие чакаме началото на взаимната работа с Microsoft и с общността на уеб разработчиците, с цел да можем и отсега нататък да развиваме отворените стандарти и да предоставяме на потребителите избора сред няколко доста положителни браузъра„.

Mozilla от своя страна, не споделя ентусиазма на Гугъл, което е изцяло разумно.

„Това единствено ще подчертае нашата изключително значима роля – представянето на единствения самостоятелен избор. Продуктите на Гугъл не би трябвало да се единственият избор на всички консуматори и ние няма да отстъпим. Ще продължим да развиваме Firefox и постоянно ще сме за в действителност отворения интернет„.

Да си напомним, че Mozilla взаимно с Qualcomm портва браузъра Firedox за компютри с ARM процесори.

Около Microsoft и Chromium към момента има доста незнайни. Не се знае дали Microsoft ще се съгласи Chrome да бъде оповестен в магазина за приложения за Windows 10. Засега Microsoft Store е отворен единствено за браузъри с EdgeHTML енджина.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР