Microsoft направи още една решителна стъпка в развитието на облака

...
Microsoft направи още една решителна стъпка в развитието на облака
Коментари Харесай

Azure Arc отключва нови хибридни сценарии

Microsoft направи още една решителна стъпка в развиването на облака с Azure Arc - набор от технологии, които отключват нови хибридни сюжети за клиентите, като привеждат услугите и ръководството на Azure към всяка инфраструктура. Компанията показа Azure Arc на конференцията Microsoft Ignite 2019 в Орландо, Флорида.

Стотици милиони облачни Azure запаси се провеждат, ръководят и подсигуряват всекидневно от клиентите на платформата. Azure Arc уголемява тези благоприятни условия за ръководство до Linux и Windows сървъри, както и към Kubernetes клъстери във всяка инфраструктура в местни, мулти-облачни и периферни (edge) среди.

Предприятията разчитат все по-често на хибриден софтуерен метод, с цел да се възползват от локалните вложения и в това време да употребяват облачните нововъведения. Тъй като повече бизнес интервенции и приложения се уголемяват, включвайки крайни устройства и голям брой облаци, хибридните благоприятни условия би трябвало да им разрешават да работят безпроблемно на местни, мулти-облачни и крайни устройства, като в същото време подсигуряват ръководство и сигурност във всички разпределени места. Без координация в тези среди, разноските и сложността порастват експоненциално, акцентира Microsoft.

Още от самото си основаване Azure дава хибридни благоприятни условия и Microsoft продължава развиването в тази посока. Преди две години компанията вкара Azure Stack, с цел да разреши разрастване на непрекъснат заоблачен модел на място. През последната година Microsoft разшири Azure, предоставяйки DevOps за всяка среда и всеки облак, задейства облачна отбрана против заканите за сигурността на всяка инфраструктура и отключи опцията за AI когнитивни услуги на всички места.
„ В Microsoft разбираме, че хибридните облачни благоприятни условия би трябвало да се развиват, с цел да разрешат нововъведения на всички места, като в същото време обезпечават безпроблемна разработка, внедряване и ръководство ", сподели Джулия Уайт, корпоративен президент за Azure.

Благодарение на Azure Arc, клиентите към този момент могат да ползват пореден и уеднаквен метод за ръководство на техните разнообразни среди, употребявайки постоянни, потвърдени средства като Azure Resource Manager, Azure Shell, Azure Portal, API и Azure Policy.

Разработчиците могат да основават контейнерни приложения с принадлежности по собствен избор, а ИТ екипите да подсигуряват, че приложенията се внедряват, конфигурират и ръководят еднообразно с потребление на GitOps-базиран мениджмънт на конфигурирането.

И най-после, Azure Arc улеснява използването на облачната сигурност в среди с централизиран надзор на достъпа и политики за сигурност.
Източник Технюс

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР