Microsoft има план как да надвие Google и Amazon в

...
Microsoft има план как да надвие Google и Amazon в
Коментари Харесай

Microsoft има план как да надвие Google и Amazon на един важен фронт

Microsoft има проект по какъв начин да надвие Гугъл и Amazon в битката за водачество при облачните услуги.

Технологичният колос разгласи, че придобива компанията Cycle Computing, която е профилирана в ръководството на комплицирани калкулации в разнообразни публични облаци. Условията на договорката обаче не бяха оповестени, написа CNBC.

Този ход може да помогне на Microsoft да се увери, че повече компании ще желаят да употребяват нейния обществен облак Azure вместо други публични облаци, като водещите на пазара Amazon Web Services (AWS) и платформата Гугъл Cloud Alphabet.

CycleCloud Software Cycle Computing оказва помощ на фирмите да извършват избрани калкулации на голям брой облаци и по-късно да обезпечават повече или по-малко инфраструктура, в случай че това е належащо.

" Ние ще продължим да поддържаме клиентите на Cycle Computing, употребяващи AWS и/или Гугъл Cloud ", съобщи представител на Microsoft.

" Докато бъдещите версии на Microsoft ще бъдат ориентирани към Azure, ние се ангажираме да осигурим на клиентите безпроблемно мигриране към Azure, в случай че и когато изберат това ", добави той.

Сделката идва три години откакто Microsoft купи компютърната компания GreenButton. Но предходната година AWS закупи още една от тези компании, наречена Nicе, като ускори конкуренцията сред колосите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР