Microsoft и AMD обявиха въвеждане на поддръжка на Radeon FreeSync

...
Microsoft и AMD обявиха въвеждане на поддръжка на Radeon FreeSync
Коментари Харесай

Radeon FreeSync вече и в конзолите Xbox One S и Xbox One X



Microsoft и AMD оповестиха въвеждане на поддръжка на Radeon FreeSync в известните игрални конзоли Xbox One S и Xbox One X. Технологията разрешава освежаване на изображението екрана при подаване на нов кадър, което значи равномерен гейминг без закъснение и раздробяване.

Компаниите допълват, че на пазара към този момент има над 240 FreeSync съвместими модели монитори от над 20 производители. Не са нужни други хардуерни съставни елементи или специфични кабели.

Обявената предходната година, технологията FreeSync 2 пък подсигурява ниска инертност, отлични равнища на черното и ярки цветове при възпроизвеждането на High Dynamic Range (HDR) наличие, в комбиниране с равномерен геймплей.

Стандартното освежаване на мониторите е статично – да вземем за пример 120 херца (т.е. 120 пъти в секунда). Проблемът тук е, че видеокартата или конзолата „ създават “ фрагменти с друга скорост според от сложността на съответната сцена. Резултатът е накъсано изображение, защото на екрана се изобразяват фрагменти от разнообразни фрагменти.

Преди години решение на този проблем бе така наречен Вертикална синхронизация. Проблемът при нея обаче е в това, че нов кадър се подава на монитора едвам след цялостното обрисуване на остарелия. Това значи, че компютърът (конзолата) на процедура би трябвало да изчакват и в следствие е налице забавяне, което се усеща от играча (т.нар. input lag).

FreeSync, както и другата известна технология – G-Sync на Nvidia, вършат по този начин, че екранът да изчаква подаването на идващия кадър и той да се изобразява сега, когато е подготвен. До момента поддръжката на технологията бе извънредна за геймърите, играещи на лични компютри.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР