Microsoft, Google, Facebook и Twitter ще развиват съвместно проект с

...
Microsoft, Google, Facebook и Twitter ще развиват съвместно проект с
Коментари Харесай

ИТ гиганти се обединиха за преносимост на данните

Microsoft, Гугъл, Фейсбук и Twitter ще развиват взаимно план с отворен код, наименуван Data Transfer Project, с всички нужни принадлежности за потребителите

Софтуер с отворен код ще разреши на потребителите бързо и гратис да придвижват данните си сред разнообразни платформи

Водещи ИТ компании се сплотиха към концепцията за лесна преносимост на данните сред разнообразни платформи. Това ще стане посредством план с отворен код, наименуван Data Transfer Project (DTP).

Същността на плана се състои в разработка на програмен продукт с отворен код, който ще разреши на потребителите бързо и гратис да придвижват данните си сред разнообразни платформи. В самодейността са ангажирани Microsoft, Гугъл, Фейсбук и Twitter, които развиват главните обществени мрежи и платформи.

Проектът ще стъпи на облачни сървъри за предпазване и предаване на потребителски данни. А фактът, че Data Transfer Project е умислен като платформа с отворен код, безспорно ще притегли огромен брой външни участници.

Учредителите на самодейността обрисуваха няколко посоки в своята работа:

Възможността за елементарно преместване на данни от една платформа на друга ще разреши на новите компании по-опростено и по-бързо да се наложат на пазара, защото ще бъде по-лесно привличането на нови консуматори, акцентират от DTP.

Не се оповестява по кое време планът ще придобие приключен тип. Но още занапред всички заинтригувани могат да изследват изходния код на плана. На този стадий има опция за транспорт на фотоси, електронна поща, данни от календара, контакти и описи със задания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР