Microsoft Forms вече има специален режим за студенти, който ще

...
Microsoft Forms вече има специален режим за студенти, който ще
Коментари Харесай

В Microsoft Forms и Google Forms се появи режимът Practice за студенти

Microsoft Forms към този момент има специфичен режим за студенти, който ще им помогне да учат и затвърдят знанията си по другите предмети. Practice е предопределен за онлайн-тестове.

В този режим, на учащите ще се демонстрира всеки въпрос един по един. Ако отговорят вярно или погрешно, незабавно ще схванат резултата. Ако даден въпрос от теста има повече от два вероятни отговора, само че ученикът избере един неверен отговор, той ще може да промени решението си с помощта на подсказките от екрана.

Студентите също ще могат да пропущат въпрос, на който не са подготвени да отговорят, или да изискат да видят верния отговор.

След като приключи теста, ученикът ще може да преглежда всички отговори, които е дал, да опита още веднъж или да премине към действителното задание.

По същия метод Гугъл добави нов режим и към своя инструмент с набор от извършения Classroom. Учителите към този момент могат да имат по-голям надзор върху ресурсите и да спестят време, когато основават задачи, тъй като могат да обръщат Гугъл Forms в набор от на практика занятия, употребявайки спомагателните функционалности, като специфични запаси и подсказки, мигновена поддръжка на аналитични данни и други.

Възможността за конвертиране на Гугъл Forms е налична в Гугъл Workspace Education Plus и Teaching and Learning Upgrade.

Учениците могат да се възползват от дилемите, като употребяват средства за въвеждане по собствен избор — мишка, стилус, тъчпад или математическа клавиатура. Те също получават и автоматизирани подсказки и видео-препоръки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР