Microsoft е в преговори за потенциално придобиване на операции на

...
Microsoft е в преговори за потенциално придобиване на операции на
Коментари Харесай

Microsoft е на път да придобие TikTok в САЩ, на фона на заканите на Тръп да забрани приложението

Microsoft е в договаряния за евентуално придобиване на интервенции на приложението TikTok в Съединени американски щати. Видео приложението е благосъстоятелност на софтуерната компания ByteDance, със седалище в Пекин.

Microsoft съобщи, че възнамерява да завърши полемиките с компанията-майка на приложението ByteDance, " не по-късно от 15 септември 2020 година ", написа Business Insider.

Съобщението идва на фона на заявката на президентът Доналд Тръмп, че администрацията му ще забрани китайското приложение в страната, като се базира на опасения за сигурността, което провокира необятно безпокойствие и суматоха измежду основателите на известната платформа за обществени медии.

Тръмп съобщи, че има " пълномощието " да забрани TikTok " с изпълнителна заповед ". Не е ясно обаче какъв орган би трябвало да забрани изцяло приложението в Съединени американски щати.

Според изказването основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела е приказвал с Тръмп и ще продължи устрема си да закупи TikTok в Съединени американски щати.

" Microsoft изцяло прави оценка значимостта на опасенията на президента. Компанията се ангажира да придобие TikTok при изискване на цялостен обзор на сигурността и обезпечаване на подобаващи стопански изгоди за Съединените щати, в това число Министерството на финансите на Съединени американски щати ", се споделя в известието.

Евентуалната договорка би включвала закупуване на услугата TikTok в Съединените щати, Канада, Австралия и Нова Зеландия и би довело до Microsoft да има и оперира TikTok на тези пазари. Компанията компанията може да предложения други американски вложители за миноритарни дялове.
 След договорката в Гърция Microsoft купува още една компания на Балканите
След договорката в Гърция Microsoft купува още една компания на Балканите

Стойността на договорката не се показва

С възходящата популярност на приложението нарастна и загрижеността за връзките на приложението с Китай и достъпа на задграничното държавно управление до потребителските данни и модерирането на наличието.

Ако Microsoft придобие TikTok в Съединени американски щати, компанията съобщи, че ще " подсигурява, че всички частни данни на американските консуматори на TikTok се трансферират и останат в Съединените щати ".

" Доколкото всевъзможни такива данни сега се съхраняват или архивират отвън Съединените щати, Microsoft ще подсигурява, че тези данни се изтриват от сървъри отвън страната, откакто бъдат трансферирани ", се споделя в известието на компанията.

Компанията въпреки всичко акцентира, че полемиките са " предварителни " и " не може да има сигурност, че договорката, включваща Microsoft, ще продължи ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР