Microsoft е открила хакерски дейности срещу демократични институции, мозъчни тръстове

...
Microsoft е открила хакерски дейности срещу демократични институции, мозъчни тръстове
Коментари Харесай

Microsoft: Руски хакери, свързани с ГРУ, атакуват институциите в Европа

Microsoft е разкрила хакерски действия против демократични институции, мозъчни тръстове и организации с нестопанска цел в Европа и възнамерява да предложи услуга за киберсигурност на няколко страни, с цел да острани пропуските в сигурността.
Кибератаките, настъпили сред септември и декември 2018 година, са ориентирани против чиновници на Германския съвет за външни връзки и европейски офиси на Института Аспен и Германския фонд Маршал, оповестяват от компанията в блога си, представени от Reuters.
Хакерските набези, разкрити посредством Центъра за разузнаване на заканите и отдела за цифрови закононарушения на компанията, са ориентирани към 104 чиновници в Белгия, Франция, Германия, Полша, Румъния и Сърбия.
Много от тях са осъществени от група, наречена Стронций, която компанията е свързвана с съветското държавно управление. Групата, наричана още APT 28, Fancy Bear, Sofancy и Pawn Storm, е една от най-старите кибер-шпионски групи в света. Според компанията за киберсигурност CrowdStrike групата може да е обвързвана с съветската военна разследваща организация ГРУ.
Microsoft разгласи, че ще разшири услугата си в областта на кибернетичната сигурност AccountGuard на 12 нови пазара в Европа, в това число Германия, Франция и Испания, с цел да помогне на клиентите да защитят профилите си.
Услугата ще се предлага и в Швеция, Дания, Холандия, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Португалия и Словакия.
Германските управляващи се пробват да укрепят кибернетичната сигурност преди сериозните избори за Европейски парламент през май, откакто хакерска офанзива, осъществена от 20-годишен студент, разкри персонални данни на стотици политици, показвайки уязвимостта на най-голямата стопанска система в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР