Microsoft Corporation отправи в четвъртък предупреждение, че руски, китайски и

...
Microsoft Corporation отправи в четвъртък предупреждение, че руски, китайски и
Коментари Харесай

Microsoft: Чужди хакери са атакували предизборните кампании на Тръмп и Байдън

Microsoft Corporation насочи в четвъртък предизвестие, че съветски, китайски и ирански хакери са ускори офанзивите против стотици организации и лица, ангажирани с президентските избори в Съединени американски щати през ноември 2020 година, оповестява Ройтерс.

Сред най-изявените хакерски цели са били президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и неговият кандидат, претендентът на демократите Джо Байдън.

Докато китайските хакери са атакували личен състав, участващ в президентските акции на двамата претенденти, иранците са се насочили към персоналните сметки на чиновници на администрацията на президента и на републиканци, свързани с акция на Тръмп.

От друга страна, компанията Microsoft е открила, че съветското военно разследващо звено ГРУ употребява софтуера за разрешаване на анонимна връзка Tor, с цел да прикрие следите си след опити да се хакне някогашен асистент на Тръмп.

По-рано денем Министерството на финансите на Съединени американски щати глоби един украински и трима съветски жители поради опити за въздействие върху президентските избори тази есен.

Андрей Деркач, украинският народен представител, който през предходната година се срещна с юриста на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Руди Джулиани, с цел да даде информация за връзките на Хънтър Байдън (син на Джо Байдън) в Украйна, попадна в листата със наказания на Министерството на финансите.

Трима съветски жители, които работят за Агенцията за интернет проучвания, Антон Андреев, Даря Асланова и Артем Лифшиц, също бяха наранени от новите наказания, поради хипотетичните им старания за въздействие върху президентските избори в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР