Microsoft Corp. сключи многомилионна сделка, с която осигурява облачни услуги

...
Microsoft Corp. сключи многомилионна сделка, с която осигурява облачни услуги
Коментари Харесай

Microsoft спечели голяма облачна сделка

Microsoft Corp. подписа многомилионна договорка, с която обезпечава облачни услуги на разследващата общественост в Съединени американски щати, похвалиха се от Редмънд.
На фона на продължаващата борба, която Amazon наподобява ще завоюва с привличането на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) и митингите на Oracle и други компании, че AWS е бил авансово привилегирован сътрудник, Microsoft разгласи сключването на шестгодишна договорка с разследващата общественост, оценяваща се на „стотици милиони долари“, съгласно репортажи в медиите. От страна на службите за сигурност договорката беше подписана от Офиса на шефа на националното разузнаване – работа, виновна с надзираването на работата на Агенцията за национална сигурност (АНС), Централно разузнавателно управление на САЩ и някои други организации – общо 17 на брой.

Настоящата договорка съставлява допълнение към в този момент настоящ договор сред Офиса на шефа на националното разузнаване, Dell и Microsoft за включването на спомагателен набор от артикули и услуги. Една от тези услуги носи името Azure Government – версия на облачната платформа на Microsoft, ориентирана особено към обществения бранш и ръководена от особено построени за задачата сървъри, в които не се обработват данни на комерсиални организации.

Що се отнася до Amazon и митинга, изразен главно от Oracle, става дума за договор с министерството на защитата на Съединени американски щати на стойност 10 милиарда $ с Amazon, който съгласно мнозина ще бъде извоюван от мнозина. Oracle, Гугъл и Microsoft упорстват за равна делба на отговорностите сред четирите компании тук.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР