Microsoft анонсира излизането на лаптопи на HP, Asus и Lenovo,

...
Microsoft анонсира излизането на лаптопи на HP, Asus и Lenovo,
Коментари Харесай

Microsoft представи лаптопи с ARM процесора Qualcomm Snapdragon 835

Microsoft анонсира излизането на преносими компютри на HP, Asus и Lenovo, в които се употребява системата-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 835 с ARM процесорни ядра.
Техническите параметри на новите компютри са доста положителни, поддържа се непрекъсната връзка с интернет тъкмо както при смарт телефоните и таблетите, а потенциалът на батерията е задоволителен за през целия ден дейна работа и една седмица в режим на подготвеност.



Новите преносими компютри работят под ръководството на Windows 10 S с емулатор, който започва x86 приложенията в ARM средата. А някои приложения по принцип са написани за ARM архитектура и работят без емулатор. Дадена е опция за гратис възобновяване на Windows 10 S до пълноценната Windows 10, на която могат да се започват съвсем всевъзможни десктоп стратегии, а освен приложенията от магазина на Microsoft.

Има ограничавания: 32-битовите стратегии работят без проблеми, само че няма поддръжка на 64-битовия програмен продукт и също така, не могат да се започват стратегии употребяващи драйвери в режим на ядрото – антивирусните стратегии и игрите със отбрана от чийтъри.

Microsoft имаше сходен план. Преди няколко години софтуерният колос създаде Windows RT – орязана версия на Windows 8, която конфигурира на таблети с ARM процесорите на Nvidia. Търсенето на тези таблети бе напълно едва и Microsoft се отхвърли от Windows RT.



Windows 10 за ARM процесори наподобява ще е сполучлива. Лаптопите с Qualcomm Snapdragon 835 са със напълно прилични параметри. Така да вземем за пример, ASUS NovaGo разполага с 13,3-инчов HD екран, 4 или 8 GB оперативна памет, 64 или 256 GB флаш-диск, два USB 3.1 врата, HDMI видеоизход, LTE модул, а дисплеят може да се употребява като таблет, в това число със стилус. Цената на ASUS NovaGo в Съединени американски щати е $599 или $799 според от конфигурираната памет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР