Microsoft Advertising проведе проучване на тема: Нагласите за пътуване на

...
Microsoft Advertising проведе проучване на тема: Нагласите за пътуване на
Коментари Харесай

45% от хората избират да пътуват, за да променят обстановката и да работят от разстояние

Microsoft Advertising организира изследване на тематика: „ Нагласите за пътешестване на европейците за 2021 година “, с цел да научи по какъв начин пандемията от COVID-19 е трансформирала навиците на пътуващите европейци. Изследването е осъществено измежду повече от 600 запалянковци пътешественици в Европа на възраст 18-65 години. Проучването демонстрира, че през тази година хората са се отправили на странствуване по три съществени аргументи – с цел да извърнат внимание на психологичното си здраве, с цел да избегнат локдаун или с цел да преживеят нещо ново. Проучването също по този начин открива друго държание и метод по отношение на планирането на пътешестване в другите възрастови групи. Все повече хора одобряват хибридния модел на работа, който им дава еластичност и им разрешава да възнамеряват почивките си по друг метод, да работят от друго място или да си починат за по-дълъг интервал от време.

Мерките за ограничение на свободното придвижване, които бяха утвърдени предходната година, мощно повлияха на туристическата промишленост. Повече от половината интервюирани (51%) дават отговор утвърдително на въпроса дали са отсрочили най-малко едно пътешестване поради пандемията, а 57% признават, че им се е наложило да възобновят процеса на обмисляне на пътуванията. Така изследването открива, че методът към планирането на пътешестване също се е трансформирал. Преди пандемията, пътуващите избраха да си създадат резервация няколко месеца авансово, с цел да се възползват от най-хубавите цени. Данните от изследването на Microsoft Advertising обаче демонстрират, че през днешния ден нещата стоят по по-различен метод, защото съвсем половината от европейците (48%) избират да резервират почивката си по-близо до датата на тръгване.

Различните ограничавания в страните принудиха пътуващите да се приспособяват към по-гъвкав метод, което докара до това, че множеството европейци (61%) удостоверяват, че е по-вероятно да резервират своето настаняване с гъвкава политика за отменяне. 65% от европейците, които участваха в изследването настояват, че са склонни да изберат гъвкава политика за отменяне, когато резервират своето пътешестване. 23% от пътуващите резервират повече от едно пътешестване с политика за отменяне, а 40% от интервюираните декларират, че резервират своето пътешестване няколко месеца авансово, с цел да се възползват от най-хубавата цена.

Проучването разкри, че карантинните ограничавания не са довели само до отрицателни прекарвания. Повече от една трета (38%) от интервюираните означават, че новата действителност им е дала опция да се откажат от непрекъснатото престояване на едно място и им е помогнала да следват номадския метод на живот. Почти половината от интервюираните (46%), които работят отдалечено показват, че са съумели да си вземат отмора, каквато другояче не биха могли през този интервал.

Въвеждането на хибриден модел на работа значи, че хората могат да възнамеряват своето пътешестване, без да се постанова да се преценяват с работния си график. Възможността да работят от у дома докара до това, че съвсем половината от хората (45%) избират да пътуват на място, на което могат да се насладят на пейзажа и в същото време да работят. Много от работещите от разстояние (53%) настояват, че могат да си разрешат да пътуват по-често, с помощта на този модел на работа. Тази информация важи за хората във възрастовата

група 23-38 години, 56% от които пътуват, с цел да съчетаят свободното си време с работата от разстояние. Данните нагоре бяха подкрепени от друго изследване – отчет на Microsoft за трендовете в работата (Microsoft Work Trend Index). То демонстрира, че упованията във връзка с работното място измежду водачите и служащите са се трансформирали. Хибридният метод на работа – композиция от работа от разстояние и от офиса е тук, с цел да остане. Девет от 10 водачи (97%) одобряват хибридния метод на работа в дълготраен проект, а множеството компании (83%) към този момент имат и гъвкава работна политика.

Данните демонстрират, че гъвкавостта и хибридният метод на работа са новата действителност, която разрешава на хората да трансформират своите привички за пътешестване, защото могат да работят на всички места.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР