Мичиганският университет спира интернет връзките на училището след „значителен“ инцидент с киберсигурността

...
Университетът на Мичиган е без пълен достъп до интернет в
Коментари Харесай

Университетът на Мичиган е без пълен достъп до интернет в продължение на два дни, след като служителите прекъснаха връзките на училището в отговор на „значително безпокойство за [кибер]сигурността“ в навечерието на новата учебна година.

Спирането на интернет засегна ИТ системите на кампуса, използвани за изследвания и набиране на средства, и може да забави възстановяването на финансова помощ, каза университетът в понеделник.

Компютрите в кампуса обикновено са отрязани от обществения интернет, но студентите намират заобиколни решения чрез своите мобилни телефони. В актуализирано изявление във вторник следобед се казва, че персоналът е постигнал напредък в подпомагането на студентите да имат достъп до ресурси от компютърни мрежи извън кампуса, но възстановяването продължава.

Училището, което има около 50 000 студенти във водещия си кампус в Ан Арбър, призна „голямото неудобство“, причинено от прекъсването на интернет в началото на учебната година.

 06 компютърно хакване STOCK Adobe Stock

„Загубата на достъп до интернет и други бизнес функции в общността на университета в Мичиган хвърли неприятен облак върху иначе слънчевото и славно начало на учебната година“, каза президентът на университета в Мичиган Санта Оно в изявление.

Причината за прекъсването не е ясна. Изявленията на университета предполагат, че вината е злонамерена кибернетична дейност. Говорителят на университета, Ким Броекхейзен, каза, че нямат допълнителна информация, която да споделят, освен публичните изявления, направени от университета.

Инцидентът идва седмици след като Белият дом проведе високопоставена среща с училищни администратори K-12, на която се подчертава необходимостта от защита на училищата срещу рансъмуер и други хакове преди новата учебна година.

Докато началните училища и средните училища често нямат достатъчно ресурси, за да се защитят, киберпрестъпниците също възпрепятстват големи и малки университети.

Lincoln College, институция с преобладаващо чернокожо население в централен Илинойс, беше принудена да затвори завинаги миналата година след кибератака и пандемията от коронавирус осакатиха финансите му.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР