Michael Kors Holdings купува италианската модна марка Gianni Versace за

...
Michael Kors Holdings купува италианската модна марка Gianni Versace за
Коментари Харесай

Michael Kors купува Versace за $2.2 милиарда

Michael Kors Holdings купува италианската фешън марка Gianni Versace за 1.83 милиарда евро (2.2 милиарда долара), с което американската компания за първокласни артикули ще се приближи до задачата си да стане интернационална къща за фешън марки, написа Bloomberg.

Компанията възнамерява да усили продажбите на Versace до 2 милиарда $ годишно, над 2 пъти повече от настоящето равнище, разширявайки броя на магазините в международен мащаб до 300 от сегашните към 200 и ускорявайки развиването на електронната търговия.

Американската компания ще се прекръсти на Capri Holdings, с цел да развива своята многостранна тактика, обвързвана с първокласните артикули.

" Придобиването на Versace е значим стадий за нашата група. Ангажирани сме да влагаме в растежа й ", твърди изпълнителният шеф на Michael Kors Джон Айдъл в изказване.

Сделката за Versace е третото милиардно придобиване, направено от Kors или главния му съперник Tapestry от началото на предишното лятото, защото противниците търсят висококачествени фешън марки, които да прибавят към портфейлите си.

Tapestry купи производителя на дамски чанти Kate Spade za 2.4 милиарда $, a Kors отговори с придобиване на елитната марка обувки Jimmy Choo за 1.2 милиарда $ към 2 месеца по-късно.

Versace ще добави искра от висшата мода, доверие и традиция към портфолиото на новия си американски притежател. Световноизвестната фешън къща, учредена от починалия Джани Версаче преди 40 години, възхвалява екстравагантността с бароковите си дизайни, изпълвайки стилните ревюта и алените килими с брилянтните си щампи и живи цветове.

Поп просвета

Макар да се гордее със доста наличие в поп културата, Versace се мъчеше да усили продажбите си и да притегли нови клиенти, изключително в Китай, даже когато конгломератите за първокласни артикули LVMH и Kering се състезават напред. Миналата година марката имаше доходи от 686 млн. евро и се върна на облага, по данни на компанията.

Италианската фешън марка възвърна поизгубената популярност след хитовото шоу през септември 2017 година, което възроди дизайна на емблематични модели от 90-те, дело на създателя Джани Версаче, а дизайнерът Донатела Версаче влезе в ролята на водещ на обичайния фешън бал Met Gala в Ню Йорк, обличайки икони на поп културата като Джиджи Хадид и Ким Кардашиан.

Новият притежател желае да увеличи продажбите на аксесоари и обувки на Versace до 60% от общите продажби от актуалните 35% - амбициозна цел за компания, известна със своите подготвени за носене облекла.

Michael Kors е в развой на възкръсване с новата си многостранна конструкция, откакто годините на тежки обезценки и мощна конкуренция се навредиха на бизнеса й. Продажбите на Jimmy Choo бяха основни за резултатите на Kors в последното тримесечие, а търсенето на едноименната й марка, считана за основен търговски индикатор, е в застой.

Преименуваната на Capri Holdings компания възнамерява да усили продажбите си до 8 милиарда $ " в дълготраен проект " от към 5 милиарда $ сега, като придобиването на Versace уголемява наличието й отвън Съединени американски щати.

Италианската марка към момента се управлява от фамилията на Джани - популярният дизайнер, погубен в Маями през 1997 година 63-годишната му сестра Донатела е креативен шеф на стилната къща и ще " продължи да води креативната визия на компанията ", сподели Айдъл. Главният изпълнителен шеф Джонатан Акройд също ще резервира поста си.

Семейството ще получи и 150 млн. евро от покупната цена в акции на Capri Holdings. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР