Мич Макконъл замръзва за втори път по време на пресконференция

...
За втори път от малко повече от месец лидерът на
Коментари Харесай

За втори път от малко повече от месец лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл изглежда замръзва, докато говори с репортери.

На пресконференция в Ковингтън, Кентъки, 81-годишният мъж направи пауза за повече от 30 секунди, когато го попитаха дали ще се кандидатира за преизбиране през 2026 г.

Помощниците се опитаха да подканят сенатора, но бяха необходими още няколко секунди на г-н Макконъл да се съвземе.

След това той отговори на още два въпроса, които трябваше да бъдат повторени от персонала.

Той не направи никакви коментари за здравето си, преди да си тръгне с помощниците.

"Лидерът Макконъл се почувства замаян и направи пауза по време на пресконференцията си днес", каза говорител след инцидента.

Първата словесна грешка на г-н Макконъл се случи по време на пресконференция в Капитолия на САЩ във Вашингтон на 26 юли.

Там той направи пауза по средата на изречението за приблизително 20 секунди, преди да бъде изведен от своите колеги републикански сенатори.

По-късно той се върна и каза на репортери, че е „добре“ и се е почувствал „замаян“.

Той беше преместен в рехабилитационен център и не се върна в Сената до средата на април.

Този последен епизод отново ще повдигне въпроси относно здравето на сенатора от Кентъки, който се насочва към натоварена есенна законодателна сесия, тъй като Конгресът се опитва да избегне частично спиране на работата на правителството в края на октомври.

Прессекретарят на президента Джо Байдън Карин Жан-Пиер каза „пожелаваме му здраве, бързо възстановяване“, когато беше попитан по време на брифинг за пресата.

Загрижеността за здравето на г-н Макконъл идва след въпроси за състоянието на 90-годишния сенатор демократ от Калифорния Даян Фейнщайн, която отсъстваше от камарата месеци наред, след като беше диагностицирана с тежък случай на херпес зостер.

Средната възраст на членовете на Сената на САЩ е 65 години.

Още за тази история

Публикувано на 27 юлиПубликувано на 1 юниПубликувано преди 4 часаПубликувано преди 5 часа
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР