Мианмарската армия не е престанала да преследва рохингите, което е

...
Мианмарската армия не е престанала да преследва рохингите, което е
Коментари Харесай

Преследването на рохинги в Мианма е прогонило още 11 000 души

Мианмарската войска не е престанала да преследва рохингите, което е предиздвикало над 11 000 представители на малцинството да избягат в Бангладеш тази година, заяви в Женева висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Зейд Раад Ал Хусейн, представен от ДПА.

" Убийствата и изгубванията на рохинги и изгарянето на домовете им не престават ", съобщи Зейд в отчет, основаващ се на диалози с членове на мюсюлманското малцинство, избягали наскоро в прилежащ Бангладеш.

Новопристигналите са се включили към към 700 000 рохинги, пресекли границата, откакто мианмарската войска предприе против тях интервенция, почнала през август предходната година.

" Нито един емигрант рохинга не се е върнал по силата на формалното съглашение с Бангладеш ", съобщи Зейд в изказване пред Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации.

Той упрекна държавното управление на Мианма, че не прави стъпки за връщането им по домовете макар съглашението за репатриране и меморандум, подписан с организации на Организация на обединените нации. Добави и, че десетки върнали се в Мианма са били задържани тази година.

" Въпреки че държавното управление на Мианма декларира, че е готово да одобри връщащите се, наподобява рохингите към момента са подготвени да рискуват да загинат в морето, с цел да избегнат съществуващите условия в щата Ракхайн ", акцентира още висшият комисар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР