Мианма ще освободи над 5000 души, пратени в затвор заради

...
Мианма ще освободи над 5000 души, пратени в затвор заради
Коментари Харесай

Ще освободят над 5600 затворници, арестувани по време на преврата

Мианма ще освободи над 5000 души, пратени в затвор поради присъединяване в митинги против военния прелом през февруари тази година, с което бе свалено цивилното държавно управление на страната, разгласи водачът на хунтата, съобщи Агенция Франс Прес.

Генерал Мин Аун Хлаин сподели, че общо 5636 пандизчии ще бъдат освободени за будисткия фестивал Тадингют по-късно този месец. Съобщението идва дни, откакто той бе изключен от районна среща на върха поради дейностите на държавното управление му по превъзмогване на кървавата рецесия.

Мианма е в безпорядък след преврата, като над 1100 цивилни бяха убити при смазване на несъгласните с преврата, а задържаните са над 8000, сочат данни на локална мониторингова група. Според Асоциацията за подкрепяне на политическите пандизчии сега над 7300 души са зад решетките. Генерал Мин Аун Хлаин не даде елементи за хората, които ще бъдат включени в листата за освобождение.

През юли военният режим в Мианма освободи над 2000 души, пратени в затвор поради присъединяване в демонстрации против преврата, в това число публицисти, критикуващи хунтата. Но измежду хората зад решетки остана американският публицист Дани Фенстър, който бе задържан на 24 май. Обявяването на амнистията пристигна, откакто Асоциацията на страните в Югоизточна Азия (АСЕАН) реши да изключи ген. Мин Аун Хлаин от идната среща на върха на организацията поради метода, по който военният режим взема решение рецесията в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР