Miami Open, втори кръгНик Кирьос – Андрей Рубльов 6-3, 6-0Ник

...
Miami Open, втори кръгНик Кирьос – Андрей Рубльов 6-3, 6-0Ник
Коментари Харесай

Убийствена ефективност: Кирьос разгроми Рубльов за по-малко от час


Miami Open, втори кръг

Ник Кирьос – Андрей Рубльов 6-3, 6-0

Ник Кирьос изигра най-силния си мач от началото на сезона и се класира за трети кръг на шампионата в Маями след разгромна победа над петия в схемата Андрей Рубльов. Очакванията за завладяващ конфликт не се оправдаха, защото австралиецът доминираше изцяло и стигна до триумфа след едвам 51 минути игра.

В трети кръг Кирьос ще се изправи против Фабио Фонини.

Световният №102 записа повече асове (10-5) и не направи нито една двойна неточност, като в това време завоюва 70% от точките си на първи сервис. Австралиецът осъществя пет от седемте си точки за пробив (71%), до момента в който Рубльов оползотвори единствено един то трите брейкпойнта, до които доближи (33%).

Рубльов осъществя първия пробив в мача, само че Кирьос не му разреши да се откъсне в резултата и незабавно върна брейка. Австралиецът играеше с доста експанзия и самочувствие, до момента в който неговият конкурент нерядко изпускаше нервите си, както се случи в последните му два мача в Индиън Уелс. Това разреши на Кирьос да поеме изцяло контрола върху сета, натрупвайки удобен задатък от 5-2. Рубльов опита да се бори и понижи резултата, след което избави първия от трите следващи сетбола, разкрили се пред Кирьос, само че при идната си опция австралиецът не позволи неточност и надви с 6-3.

Във втория сет конспирация на процедура нямаше. Непредизвиканите неточности на Рубльов ставаха все по-често събитие, до момента в който Кирьос продължаваше да играе на доста високо равнище и непрекъснато принуждаваше руснака да се пази. Австралиецът пропусна три следващи мачбола в шестия гейм, само че все пак не загуби централизация и единствено няколко минути по-късно оформи крайното 6-3, 6-0.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР