МИАМИ (АП) — Тайна бележка, получена от Асошиейтед прес, описва

...
МИАМИ (АП) — Тайна бележка, получена от Асошиейтед прес, описва
Коментари Харесай

Тайна американска шпионска програма е насочена към висши служители на Венецуела, пренебрегвайки международното право

МИАМИ (АП) — Тайна записка, получена от Асошиейтед прес, разказва детайлности за дългогодишна загадка интервенция на Американската администрация за битка с опиатите, която изпраща сътрудници под прикритие във Венецуела, с цел да скрито записва и основава каузи за трафик на опиати против управлението на страната – проект, който Съединени американски щати признаха през цялото време, евентуално е нарушаване на интернационалното право.

„ Необходимо е тази интервенция да се организира едностранно и без да се уведомяват венецуелските публични лица, ” гласи бележката от 15 страници от 2018 година, разширяваща „ Операция Money Badger ”, следствие, което съгласно управляващите е ориентирано против десетки хора, в това число венецуелския президент Николас Мадуро.

Въпреки че няма явен механизъм, който да подведе Съединени американски щати под отговорност, разкритието заплашва да разклати така и така обременените връзки със социалистическото държавно управление на Мадуро и може да задълбочи недоволството на Съединени американски щати в Латинска Америка поради хипотетичната интервенция. Той също так...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР