ми се обади и ме попита защо го правим, а

...
ми се обади и ме попита защо го правим, а
Коментари Харесай

Георги Кузманов : Никой политик не ми се е обаждал, за да искам оставката на Гешев

ми се обади и ме попита за какво го вършим, а аз му обясних, че страната гори и е нужна реакция от Висш съдебен съвет, с цел да не бъдем отговорни за всичко. Попита ме кой ми е споделил да го направя и му отговорих, че съм разговарял единствено с сътрудниците си. Никой политик не ми се е обаждал.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 322
Това сподели в предаването  " Офанзива " по NOVA NEWS Георги Кузманов, член на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Той е един от внеслите искане за преустановяване на мандата на основния прокурор.

" Няма безусловно никакво значение дали основният прокурор е бил в отпуск, не трансформира неговото качество. Гешев е основен прокурор и в почивните си дни и, в случай че си е разрешил с телефонно позвъняване да изпраща някого някъде, то това би могло да се окачестви като нарушаване. Стартирахме единствената законова процедура за инспекция на дейностите на основния прокурор. Първият претекст са събитията към явяването на израелски специалист на местопроизшествието на атентата против него. Първоначално бе декларирано, че той е отишъл там по предписание на Гешев, а това би било съществено нарушаване на правата му, който се явява потърпевш и очевидец - не би имал никакво право да се намесва в следствието ", изясни Кузманов. И добави, че в случай че второто искане бъде позволено, може двете да бъдат обединени.

По думите му е вярно да не се разрешава нарушаване на мястото на оглед. Дали специалистът е бил там, ще се откри по време на инспекцията. Аз не познавам настоящи политици, обсъждали сме с сътрудниците от Етична и Правна комисия изнесените в медиите информации. Бяхме упреквани, че сме в глуха отбрана на основния прокурор, което не е истина. Предните оферти не събраха доказателства за нарушавания на основния прокурор. Не съм имал контакт със Сарафов ", съобщи той. 

Според него никой от Висш съдебен съвет няма персонална заинтерсованост от инспекцията. " За нас е значимо да се открият обстоятелствата и събитията към информациите, изтекли в медиите, а тогава Пленумът ще откри дали има съображение да се приключи мандатът. Никой от нас не е преднамерен или стимулиран. Нямам наблюдения да има каузи на трупчета, това е афектиран термин за магистратите ", безапелационен е Кузманов. И разкри, че няма никакви данни за причинителите на убийството на Къро.

" Почеркът е нетипичен за убийствата, осъществени в България - в никакъв случай не са били убивани членове на фамилията. Нямаме визия кой е създателят и аргументите на това ликвидиране. От медиите чета, че убитият е бил зает в интернационалните канали за опиати, тъй че убийството може да е предизвикано от активност отвън България ", разяснява прокурорът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР