МФК Спартак се класира за втора поредна година във втората

...
МФК Спартак се класира за втора поредна година във втората
Коментари Харесай

МФК Спартак се класира за втората фаза на Шампионската лига по плажен футбол

МФК Спартак се класира за втора поредна година във втората фаза на Шампионската лига по плажен футбол. В последния си мач от своята група варненци разрушиха естонския отличник Аугур Енемат с 9:3, като можеха да вкарат и още попадения. Така те не престават на 1/16-финалите като един от третите тимове след групите от първия стадий на конкуренцията. Те ще схванат жребия си за идната фаза по-късно довечера след изиграването на всички дуели от шампионата в португалското градче Назаре.

Варненци поведоха още в 3-ата мин. след гол на Мартин Великов от фаул, изпълнен зад центъра на игрището. В 16-ата Великов открадна една топка в центъра и изведе Филип Филипов, който майсторски овладя и прати коженото кълбо с воле в мрежата. Само 2 мин. по-късно Филипов нацели горната греда, а Великов от близко с глава прати отскочилата топка в мрежата за 3:0.

В последната третина паднаха цели 9 гола. Още в първите секунди Константинос Папастадопулос центрира от корнер и Павел Адамов означи ново попадение за българите. В 28-ата Калоян Цветков направи 5:0 с пряк удар от фаул, изпълнен съвсем от личното вратарско поле. Секунди по-късно Аугур Енемат понижи посредством Лео Кусе, само че Спартак стигна до нови два гола единствено в границите на 30-ата мин. Първо се разписа Станислав Джамбазов с добавка от близко, а малко по-късно Великов подаде на Филипов, който повиши на 7:1. Естонците още веднъж понижиха посредством Сандер Лепик. Спартак обаче продължи да основава положения и Джамбазов направи 8:2 с удар от близко. От центъра Аугур Енемет върна още един гол посредством Чартен Мют, само че в последната минута Папастадопулос се разписа от дузпа за крайното 9:3.
Преди тази среща двата тима бяха изгубили от огромните любимци в тази група - вицешампиона на Русия Делта (Саратов) и португалския гранд Спортинг (Лисабон) и трябваше да решат между тях кой ще е трети в групата.

Припомняме, че през предходната година Спартак за първи път стигна до пресявките в Шампионската лига, където записа историческото 12-о място в Европа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР