MFG е 100% българска група компании, чиято мисия е да

...
MFG е 100% българска група компании, чиято мисия е да
Коментари Харесай

От първо лице за екосистемата Management Financial Group

MFG е 100% българска група компании, чиято задача е да обезпечи опция за елементарен достъп до финансиране на всеки без оглед на моментното му обществено и финансово положение. Някои от фирмите в групата оперират на българския пазар от над 16 години. Финтех екосистемата е дейна в шест страни: България, Румъния, Украйна, Полша, Испания и Северна Македония. Тя възнамерява огромна геоекспанзия на основни европейски пазари и най-малко на още един континент. Това ще се случи още през 2022 година Групата на MFG е виновен шеф на над 8300 души в над 450 офиса в страните, в които работи.

Основният фокус на MFG е предлагането на финансови и кредитни артикули за физически лица и дребен и междинен бизнес. Дружествата в групата имат общо 15 настоящи регистрации и лиценза от съот­ветните надзорни органи на България, Румъния, Русия, Полша, Естония, Украйна и Северна Македония за осъществяване на разнообразни контролирани действия. Те стартират от кредитиране, кредитно ходатайство, пощенски парични преводи и доближават до платежни услуги. Издават даже електронни пари. В портфолиото на холдинга влизат компании и марки като Easy Credit, Бяла Карта, Viva Credit, Fintrade, Агенцията за надзор на просрочени отговорности, Violeta, P2P лендинг платформата iuvo, моделът „ купи в този момент, заплати по-късно “ NewPay, приложението за ръководство на персонални финанси Rilla, приложението за мобилни разплащания Settle и други За построяването на модела и развиването на финтех екосистемата MFG приказват от първо лице създателите и водачите на водещите компании в групата. 

Неделчо Спасов и Станимир Василев:  Скочихме, с цел да разберем кой модел ще работи най-добре

Когато поставяхме началото през 2005 година, проучвахме разнообразни бизнес модели за персонално финансиране, някои от които бяха към този момент познати и в България, само че едва. След половин година постоянна подготовка и стотици екселски таблици близката ни другарка и сегашен основен изпълнителен шеф на MFG Антония Събева непосредствено ни „ срита “ да спрем да отлагаме с думите: „ Докато не скочите, няма по какъв начин да знаете със 100% сигурност кой модел ще работи най-добре “. Така се роди „ Изи Асет Мениджмънт “ – сдружението, добре познато на българските консуматори като Easy Credit, което и до ден сегашен е един от водачите в кредитирането по домовете в България и водещо сдружение в групата компании в MFG. Това е основата, върху която стъпваме.

Стартът поставихме във Видин, макар че градът и в този момент се намира в най-бедния завършек на България и Европа съгласно всички статистики. Идеята ни беше, че в случай че успеем там, ще успеем на всички места, а действителността ни сподели, че най-големите си провокации срещнахме в София поради огромната миграция на хора от и към столицата. Моделът на компанията се резервира през годините, а точно да предлага финансиране, което е съобразено с опциите на клиентите и което да се дава по почтен, бърз и комфортен метод.

След старта с Easy Credit в България последваха и други пазари от Централна и Източна Европа, както и нови, и нови бизнес модели с компании и марки като Viva Credit, Бяла Карта, Fintrade, iuvo и други Някои от пазарите, а и продук­тите и услугите, които иновирахме, се оказаха несполучливи за нас. Често пазарът не беше подготвен за концепциите ни, някои от които към днешна дата към този момент са се трансформирали даже в норма. Но добитият опит и научените уроци ни трансфораха в групата, която сме сега. MFG има упоритостта да изнася, вместо да внася ноу-хау. За нас България е мястото, където се раждат концепциите и фантазиите, които след това скалираме и на открито. След първия сполучливо отворен западноевропейски пазар през 2021 година в Испания към този момент сме в напреднала фаза на нахлуване във втора, а за какво не и трета страна в Западна Европа. Стъпваме на големи пазари като Русия и Съединени американски щати, които са и напълно нов континент, който идва със своята бизнес специфичност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР