Мездренското село Ослен Криводол, в което живеят само 120 жители,

...
Мездренското село Ослен Криводол, в което живеят само 120 жители,
Коментари Харесай

Ослен Криводол с шишеяд и амбиции да бъде еко село

Мездренското село Ослен Криводол , в което живеят единствено 120 поданици , се кани да става първото еко село. В рамките на 1 година са унищожени всички нерегламентирани сметища към обитаемото място. Всеки дом към този момент се е снабдил със личен варел за отпадък, а в центъра на селото е подложен по този начин наречения „ шишеяд “, в който ще се събират излезлите от приложимост бутилки.

Пешо Николов е един от хората, които към този момент са съществено запалени по разделното събиране на боклуци. А Пенка Генова споделя по какъв начин всичко почнало от желанието им селото да бъде чисто , съобщи.

Част от съдовете за боклук даже изработили сами . Почистили всички нерегламентирани сметища в близост и в този момент стартират да събират отпадъците разделно, с цел да бъдат извозени и рециклирани. В акцията се включва и компютърният експерт Кирил Начев, който живее в селото единствено от 2 месеца. 

" Дядо ми ми е разказвал по какъв начин е ходил да пасе козите и всичко му се увива в една шумка от тиква. Увиват му яденето и казма „ изям си моето, след това дам си тиквата, та я изядат и нея. Но в този момент пластмасата остава, в този момент смятахме за 20 генерации, откакто си я употребявал ", споделя той.

В Ослен Криводол ще вършат дори акция , наречена „ Сливи за боклук “ , в която най-активните участници ще получат награди, а най-голямата за всички ще бъде да бъдат приети за същинско еко-село. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР