Усилията на губернатора на Кентъки да помогне на опустошените от буря градове може да намалят предимството на Републиканската партия в селските райони

...
МЕЙФИЙЛД, Кентъки (AP) — Животът на Джина Торн беше изкоренен,
Коментари Харесай

МЕЙФИЙЛД, Кентъки (AP) — Животът на Джина Торн беше изкоренен, когато чудовищно торнадо разкъса родния й град Мейфийлд в Кентъки, но семейството й устоя и сега те са собственици на жилище за първи път.

Торн казва, че губернаторът Анди Бешер заслужава признание за по-ярката им перспектива и касиерката в железарския магазин възнамерява да покаже признателността си, като гласува за Настоящ президент от Демократическата партия през ноември.

Историята на Торн имаше щастлив изход, когато Бешир, който се кандидатира за втори мандат в щат, в който има тенденция републиканец, наскоро оглави церемония, на която бяха връчени ключовете от дома на семейство Торн и четирима други Мейфийлд семейства. Но това все още не се е случило за всички и някои оцелели от бурята мърморят за бавния темп на възстановяване.

В надпреварата за губернатор, която може да се обърне дали републиканецът Даниел Камерън, главният прокурор на щата, е в състояние да управлява таблицата в селските райони на Кентъки с достатъчно големи маржове, за да преодолее предимството на демократите в двата най-големи града в щата, времето, което Бешир е прекарал като губернатор, помагайки за възстановяването на засегнати от бедствия места като Мейфийлд, може да бъде ключ към кандидатурата му за преизбиране.

Бешер беше призован да реагира на масивните наводнения в източната част на Кентъки, както и на торнадата, които връхлетяха на запад, и някои жители на Кентъки започнаха да го възприемат като един вид главен утешител.

„Той свърши страхотна работа“, каза Торн преди церемонията. „Той всъщност се засили и наистина показа на всички, че е добър губернатор и може да промени животите.“

Фонд за подпомагане на торнадо, създаден от Beshear, предостави 500 000 долара за подпомагане на изграждането на петте дома. Това беше 18-ото посещение на губернатора в окръг Грейвс, който включва Мейфийлд, след трагедията на 10 декември 2021 г. Федералната и държавната помощ за районите, пострадали от торнадо, възлиза на стотици милиони долари.

Но справянето на губернатора с бедствието предизвика критики от други. На митинг на републиканците в Мейфийлд Тами Елиът каза, че възстановяването е много бавно. Елиът, която работи в Мейфийлд, но живее в съседен окръг, каза, че приятел, все още разселен от бурята, живее с нея.

Историята продължава

Помолена да оцени представянето на губернатора, тя каза, че той е „добър в справянето Телевизия и даване на всички тези обещания“, но обобщи рекорда си като повече приказки, отколкото резултати. Елиът подкрепя Камерън в едни от най-внимателно наблюдаваните избори в страната тази година.

Камерън до голяма степен залага кандидатурата си на гласоподавателите в селските райони, някои от които са се облагодетелствали пряко от усилията за възстановяване след бурята, ръководени от губернатора – или имат роднини или приятели, които са се облагодетелствали.

Селските райони на Кентъки през последните години се превърнаха в крепост на Републиканската партия, включително райони, засегнати от торнадо или наводнения, осигурявайки господството на партията в щат, някога контролиран от демократите. Лидерът на републиканците в Сената на САЩ Мич Макконъл наскоро каза, че трансформацията е настъпила по време на президентството на демократа Барак Обама.

„Повечето от селските райони на Америка разбраха, че демократите са група елитаристи от Източното крайбрежие и спряха да гласуват за всички тях в селските и малките градове в Америка. Макконъл каза.

Преди четири години тогавашният републикански губернатор Мат Бевин изпревари Бешер с почти 2 към 1 разлика в окръг Грейвс. В щат Бешер победи с малко действащия президент.

Тази година се очаква Бешир отново да бъде най-силен в градовете и предградията, като същевременно се надява да свие маржовете на селските райони в полза на Републиканската партия.

По време на неговия посещение в Мейфийлд, губернаторът цитира Писанието, оплака загубата на живот от торнадото и предложи оптимистично послание за бъдещето, като посочи създаването на работни места в земеделския окръг. Това е част от по-широко послание, подчертаващо рекордното темпо на икономическо развитие на държавата по време на мандата му.

„Когато сте преминали през най-лошото, вие заслужавате най-доброто“, каза Бешер. „И нашата цел не трябва да бъде възстановяване. Това трябва да бъде съживяване и повече възможности за този регион от всякога.“

Мейфийлд — разположен на 226 мили (364 километра) югозападно от Луисвил — беше пряко ударен от бурята. Но кварталът, в който семейство Трън ще живеят, се връща към живот - знак за обновяване на град, където опустошението остава очевидно, включително празния площад на съда, който някога беше оживен. Мемориал на жертвите на бурята се намира на празното място. От другата страна на улицата се строи банка.

Камерън каза, че нещата не се развиват достатъчно бързо.

„Вижте Мейфийлд и все още има сгради, които не са подкрепени, “ каза той. „Мина много време.”

Повече от 100 нови жилища са завършени или се строят в града, но е необходимо повече жилищно строителство, каза кметът на Мейфийлд Кати О'Нан. Местните лидери правят планове с архитекти за възстановяване на правителствени сгради, каза тя. След като тези първи копки наближат, тя прогнозира, че частните предприемачи ще продължат с плановете си за строителство в центъра.

Кметът каза, че разбира нетърпението.

„С окръга и града имаме за да се уверим, че финансирането е налице, преди да продължим с каквото и да било“, каза тя. „Защото последното нещо, което някое от нашите местни власти иска да направи, е да започне тези големи проекти и да няма пари, за да ги завърши, а след това да носи това бреме върху данъкоплатеца.“

Торн каза, че семейството й смята се отдалечава, след като торнадото разруши жилищната сграда, в която тя живееше със съпруга си и малката им дъщеря. Оттогава те живеят при роднини, но се надяват да започнат отначало в новия си дом близо до центъра.

„Очакваме с нетърпение да украсим така, както искаме“, каза тя.

Торн прогнозира, че Бешир ще получи значителна подкрепа от гласоподавателите на Мейфийлд за отговора си на бедствието. Същото прави и нейната съседка Мелинда Лофтън, която се върна в Мейфийлд, след като нае къща в близкия Падука, когато бурята я принуди да напусне апартамента си.

„Фактът, че той се появява, е най-важен“, каза Лофтън . „Можете да кажете, че той наистина го е грижа за нас.“

Бешер се обедини с ръководения от Републиканската партия законодателен орган, за да насочи пакети от държавна помощ към регионите, засегнати от торнадо и наводнения. Щатският сенатор Роби Милс, който помогна за изработването на законодателството за облекчаване на торнадото, е вицепрезидентът на Камерън. Междувременно губернаторът редовно дава актуална информация за усилията за възстановяване и е направил многобройни пътувания до двата региона.

„Това е абсолютно една от причините да се кандидатирам отново“, каза Бешер след жилищното събитие в Мейфийлд. „Дадох това обещание. Трябва да свършим работата.“

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР