Мейджър лийг бейзбол не възнамерява да отнема от Хюстън Астрос

...
Мейджър лийг бейзбол не възнамерява да отнема от Хюстън Астрос
Коментари Харесай

Хюстън и Бостън няма да загубят титлите, увери комисионерът

Мейджър лийг бейзбол не има намерение да лишава от Хюстън Астрос и Бостън Ред Сокс купите от Световните серии, извоювани от двата клуба надлежно през 2017 и 2018 година Това разгласи комисионерът Роб Манфред ден откакто градският съвет на Лос Анджелис одобри резолюция с зов към лигата да присъди служебно шампионските титли на изгубилия и двата финала ЛА Доджърс.

В първото си изявление, откогато предходната седмица оповести тежките санкции на Астрос за абсурда с кражба на сигнали, Манфред съобщи пред " Фокс Бизнес ", че МЛБ ще се съобрази с " дългата традиция да не се опитваме да променяме това, което към този момент се е случило ".

 Лос Анджелис желае от МЛБ две служебни трофеи за Доджърс
" Мисля, че верният отговор от наша позиция е да бъдем изцяло транспарантни във връзка с резултатите от следствието и да оставим нашите почитатели да създадат лични изводи ", съобщи 61-годишният правист.

На 13 януари Роб Манфред разгласи в специфичен отчет, че по време на целия сезон през 2017 година Хюстън е употребявал незаконно видео техника, с цел да дешифрира системата от знаци на противниковите питчери и кетчери. Наложените наказания на клуба включваха оптималната санкция от $5 млн., отнемане от право на избор в първите два кръга на драфта през 2020 и 2021 година и едногодишна възбрана за работа на генералния управител Джеф Лъноу и мениджъра Ей Джей Хинч.

Rob Manfred says MLB won’t strip the Astros or Red Sox of their World Series titles https://t.co/2q7manAZZq
— Sports Illustrated (@SInow) January 22, 2020
Впоследствие Лъноу и Хинч бяха уволнени от отбора, а ориста им стремително последваха мениджърите на Бостън – Алекс Кора, и на Ню Йорк Метс – Карлос Белтран. Причината е, че двамата бяха посочени поименно в отчета на Манфред като основни координатори в лъжливата скица на " астронавтите " (по това време Кора беше коуч на скамейката в тима, а Белтран играеше последния си сезон във Висшата лига). Благодарение на Кора сега " алените чорапи " също са обект на следствие по съмнение за кражба на сигнали през 2018 година

" Още не сме завършили следствието на Ред Сокс – разяснява Манфред във връзка настояването от Лос Анджелис за лишаване на купите. – Така че е малко мъчно да вземем трофея от някого, за който не е потвърдено, че е направил нещо неправилно. Не знаем какъв ще бъде резултатът от това следствие. "

В допълнение комисионерът акцентира, че без значение от абсурда е " безусловно неразбираемо дали Лос Анджелис Доджърс щеше да стане първенец ".

MLB Commissioner Rob Manfred on the subject of stripping the titles from the #Astros and #RedSox: " I think there’s a long tradition in baseball of not trying to change what happened. " https://t.co/06G43hWVaT
— Dodgers-LowDown (@DodgersLowDown) January 22, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР