Мей против отлагане на развода с ЕСБарние: Гответе се за

...
Мей против отлагане на развода с ЕСБарние: Гответе се за
Коментари Харесай

И уискито жертва на Брекзит без сделка

Мей срещу отсрочване на развода с Европейски Съюз


Барние: Гответе се за излизане без съглашение


Шотландското уиски може да се окаже поредна жертва при вероятно излиане на Англия от Европейски Съюз без съглашение, сигнализират производители на напитката, оповестява Ройтерс.

Асоциацията на шотландското уиски е разтревожена от забележителното увеличение на разноските за етикетиране по нови правила на скоча, който е най-големият английски експорт в бранша на храните и напитките, като освен това експортът му сега се радва на забележителен напредък.

Брекзит без договорка ще усили разноските, ще усложни комерсиалните връзки сред Англия и Европейски Съюз и ще донесе загуба на търговски изгоди на стойност 50 млн. паунда годишно поради митата. “Освен това имаме съществени опасения дали операторите на пристанищата ще могат да се оправят със забележителните промени, настъпили в последната минута в системата на износа. Рискът от нарушавания в работата на пристанищата е огромен ”, показва асоциацията в изказване.

Продажбите на уиски в чужбина през 2017 година са донесли на Англия 4,5 милиарда паунда, което е най-големият експорт в бранша на храните, изпреварвайки сьомгата, шоколада и сиренето, показва Ройтерс.

Междувременно основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние предизвести, че най-важно сега е да стартира подготовка за Брекзит без договорка, въпреки че се надява този най-лош сюжет да бъде избегнат. Барние добави, че разновидностите за развода на кралството с Европейски Съюз са два – овакантяване с контрактуваното съглашение (което бе отхвърлено от Народното събрание в Лондон, само че следва ново гласуване), или овакантяване без договорка.

Премиерката Тереза Мей пък се разгласи против опитите на депутати да отсрочат излизането от Европейски Съюз на 29 март. Пред депутатите в Лондон Мей уточни, че отлагането “не взема решение казуса, постоянно ще пристигна миг за решение ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР