Метула, Северен Израел — Израел предупреждава за продължителна“ война в

...
Метула, Северен Израел — Израел предупреждава за продължителна“ война в
Коментари Харесай

Докато Израел води война в Газа заради терора на Хамас, един палестинец казва пред CBS News: „Те ни унищожават.“

Метула, Северен Израел — Израел предизвестява за „ продължителна “ война в Газа, защото се готви да стартира сухопътна инвазия в гъсто обитаемата палестинска територия. Ако бъде подредено от водачите на страната, това ще бъде първата сухопътна атака на Израел в Газа от съвсем десетилетие, само че неговите въздушни офанзиви към този момент са безмилостни от шест дни и мрачната действителност за към 2,3 милиона души, хванати в капан в района, става ясна.

Много от тези, които заплащат най-голямата цена за бруталната терористична офанзива против Израел през уикенда, осъществена от управниците на Хамас в Газа, са най-младите палестинци. Болници и клиники, които се борят да запазят светлините си включени, откогато Израел наложи цялостна обсада, прекъсвайки електроснабдяването на палестинския анклав, са цялостни с дребни тела, покрити с кръв, и изтощени лекари, опитващи се обезверено да спасят живота им.

Карти, сателитни изображения демонстрират опустошаване в Газа

Израел твърди, че е ориентиран против бойци на Хамас и командни центрове и че няколко от водачите на групировката към този момент са били убити. Но защото Израел се зарича да унищожи Хамас изцяло, мнозина, в това число специалисти от Организация на обединените нации, които упрекнаха Израел, че дава отговор на военните закононарушения на Хамас със своите лични, се питат на каква цена.

споделиха на жителите да изтеглят домовете си, само че прекосяването на Рафа от далечния юг на Газа към Египет е единственият работещ маршрут за бягство и той е бил удрян неведнъж от израелската войска, оставяйки голямото болшинство от палестинците в капан в района, страхувайки се какво следва.

„ Не знам. Имаме мемоари. Имаме фантазии “, изхлипа ал-Наджар. „ Не знам какво да върша. “

С изострянето на войната на израелската войска против Газа обстановката по северната граница на Израел с Ливан също ставаше все по-напрегната.

През последните пет дни Израел си замени огън с мощната подкрепяна от Иран формация Хизбула, която е основана в Ливан.

Има известия за няколко смъртни случая и от двете страни, а Израел не рискува. CBS News стана очевидец на солидна готовност на израелски танкове и бойци по границата на фона на възходящ боязън, че там може да се отвори втори фронт. Предвид ресурсите и връзките на Хизбула с Иран и други държавни управления, сходна ескалация може да погълне целия район във война.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР