Мецаната Берна и мечокът Костадин в Центъра за защита на

...
Мецаната Берна и мечокът Костадин в Центъра за защита на
Коментари Харесай

Мечките в зоопарка в Добрич подготвят дома си за зимен сън

Мецаната Берна и мечокът Костадин в Центъра за отбрана на природата и животните в Добрич към този момент приготвят бърлогата си за зимен сън. Напоследък ги "загубваме " за по три-четири дни, когато влизат в дома си, с цел да го почистят от треви и да го разширят, описа шефът на зоопарка Християн Христов.

По думите му мечоците са готови за дългата отмора през зимата и с смяна в диетата, в която е заложена повече риба, а от плодовете и зеленчуците - грозде, краставици, домати и най-любимите им - целина и цвекло.

Готов е водопадът край мечешкия дом, който ще бъде огромна атракция за животните, само че ще го пуснем през пролетта, с цел да не ги "разсейваме " в този момент, сподели още шефът на центъра и добави, че с рухването на температурите в околните дни се чака двойката да заспи. Берна, която е дарена от зоопарка в Берн, Швейцария, и Костадин, дошъл от зоологическата градина в Плевен, населяват дружно мечешкия дом в Добрич от няколко години.

Мечка атакува пчелин в смолянско село и унищожи кошери

С наближаването на коледните и новогодишните празници зоопаркът в Добрич приготвя изненади за децата. До 20 декември от зоологическата градина в Карлсруе, Германия, би трябвало да дойде мъжки европейски бизон, който е доста скъпо животно, заяви Християн Христов.

Ксамир, който е на три години и половина и тежи 850 кг, ще бъде пренесен със специфичен превоз. Женският бизон Луба в зоопарка в Добрич към този момент чака новия си приятел.
Центърът за отбрана на природата и животните в Добрич, който се простира на повърхност от 160 декара, е основан по българско-швейцарски план и е дом на повече от 300 животни от 65 типа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР