Метростанцията Cortlandt Street на Линия 1 в Ню Йорк най-сетне

...
Метростанцията Cortlandt Street на Линия 1 в Ню Йорк най-сетне
Коментари Харесай

Ню Йорк възстанови станцията на метрото, разрушена при терористичните атаки на 11 септември

Метростанцията Cortlandt Street на Линия 1 в Ню Йорк най-накрая проработи още веднъж, 17 години откакто беше затворена, поради терористичната офанзива, при която бяха разрушени двете кули на Световния търговски център.

Новата спирка се пуска в употреба с името Световен търговски център Cortlandt в чест на разрушените здания.

Станцията остана затворена толкоз дълго време, защото пристанищната администрация забрани потреблението й от пътуващи, до момента в който тече реконструкцията на комплекса над нея.

Обновяването на подземната спирка коства колосалните 181 милиона $. Тя е разкрасена с мозайка от художничката Ан Хамилтън, като в нея е включен даже текст от Декларацията за независимостта от 1776 година

" Беше огромно предизвикателство да се възвърне метрото по същото време, когато се реконструира и надземната част ”, разяснява Мичъл Мос, шеф на Центъра за транспортна политика и мениджмънт към Университета в Ню Йорк.

При ремонтните работи е трябвало напълно да се възвърне таванът на станцията, продънен от отломките на срутените здания при офанзивите на 11 септември. Силно разрушени са били и елементи от стените, които в този момент са изцяло възобновени. След като се възобнови придвижването на метрото пасажерите най-накрая имат директна линия към Горен Уестсайд, а също и връзка с Линии 2 и 3 на подземния превоз.

17 години след събитието, оставило белези на цяла Америка, освен станцията, само че и надземната част имат изцяло друг образ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР