Метростанции по линия 1 и линия 2 в София ще

...
Метростанции по линия 1 и линия 2 в София ще
Коментари Харесай

Слагат стъклени прегради на всички станции на метрото, ще струва 18 млн. лева

Метростанции по линия 1 и линия 2 в София ще бъдат оборудвани с автоматизирани преградни порти на перона за понижаване на риска от произшествия.

Възможността за финансирането им се обезпечава с промени в Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година

Преди два месеца стана ясно, че се планува загради да има на 12 станции от двете линии, както и на всички спирки по строящата се сега трета линия.

Преградите са с порти, които ще се отварят по едно и също време с тези на влака. Така чакащите на станцията хора ще бъдат защитени от рухване или нахлуване на релсите.

Първите порти ще бъдат сложени на две от най-натоварените станции "Опълченска " и Стадион "Васил Левски " евентуално през лятото следващата година. Прогнозната цена за първите две загради е 3.2 млн. лева без Данък добавена стойност, цената за останалите 10 ще бъде на стойност към 15 млн. лева без Данък добавена стойност, сподели тогава шефът на "Метрополитен " Стоян Братоев.

В обсега на Оперативна програма "Транспорт " се включва финансирането на подготовката на плановете за развиване на железопътните възли Русе, Варна и Горна Оряховица. Така ще се подсигурява цялостната им подготвеност за реализация в идващия програмен интервал.

С други промени в обсега на програмата се включва модернизацията на осигурителните системи в железопътния сектор Русе-Каспичан, която заменя плана за внедряване на ETCS по продължение на жп правата София-Септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР