Метрополитън с рекорден брой посетителиНюйоркският музей Метрополитън е бил посетен

...
Метрополитън с рекорден брой посетителиНюйоркският музей Метрополитън е бил посетен
Коментари Харесай

Метрополитън с рекорден брой посетители
Нюйоркският музей Мет

Метрополитън с рекорден брой гости
Нюйоркският музей Метрополитън е бил посетен през последните 12 месеца от рекордните 7,35 милиона души, макар нарасналите цени на билетите до 25 $ през март, показват от институцията.

От 1 март туристите, които посещават „ Мет “, най-големият от нюйоркските музеи, се постанова да платят 25 $ за вход, до момента в който по-рано входът бе с такса „ по избор “.

Музеят заяви в четвъртък, че е реализиран нов връх за фискалната година, която приключи в края на юни със 7,35 милиона гости против 7 милиона предната година.

В особено известие шефът на музея уточни и една от основните аргументи за това – изложбата, отдадена на Микеланджело, която притегли от средата на ноември доникъде на февруари 702 хиляди гости, което я подреди в най-големте 10 триумфа в историята на институцията.

През 2017 година в Ню Йорк са пристигнали като туристи рекордните 62,8 милиона души, което е с 2,3 милиона над резултата за 2016 година. В изявление за „ Вашингтон пост “ президентът на Мет Даниел Уейс удостовери, че покачването на цената на входния билет не е засегнала наклонността за повишаване на броя на посетителите.

Обратно на парижкия Лувър, Метрополитън получава малко държавни дотации и основните му пера са даренията, от които заплаща към половината от годишния си бюджет.

Нюйоркският Метрополитън музей се отхвърли от практиката, която съществува от 1970, посетителите да заплащат на правилото "колкото имаш възможност", само че остави това право на студентите от щатите Ню Йорк, Кънектикът и Ню Джърси, както и за всички поданици на щата Ню Йорк. Туристите от други щати, както и чужденците, заплащат наложително 25 $ за естествен билет и 17 $ за пенсионери. Децата до 12-годишна възраст влизат гратис. Правото за безвъзмезден вход резервираха и членовете на музейната общественост, които подаряват на музея суми сред 80 и 600 $ годишно. "Патрони" на музея стават донори, които дават от 1200 до 3500 $ годишно.

Билетите важат в продължение на три дни за трите здания на музея - Пето авеню в центъра на Манхатън, както и за постройките "Мет Брейер" (Met Breuer) на Медисън авеню и "Мет Клойстърс" (Met Cloisters) в северната част на Манхатън на брега на реката Хъдсън.

Метрополитън музей е основан през 1870 година и сега е най-големият в Съединени американски щати. В него са събрани към 2 милиона творби на изкуството - от времената на Древен Египет, Гърция и Рим до модерно изкуство. /БГНЕС, Агенция Франс Прес
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР