Метрополитън опера, която през цялата коронавирусна пандемия радваше любителите на

...
Метрополитън опера, която през цялата коронавирусна пандемия радваше любителите на
Коментари Харесай

"Мет" започва с концертите на живо, но без публика

" Метрополитън опера ", която през цялата коронавирусна пандемия радваше феновете на оперната музика с безвъзмездни записи на най-прочутите си осъществявания, продължава с виртуалните концерти... само че онлайн този път. 

Нюйоркският оперен спектакъл, който приключи представленията на сцена през март, възнамерява 12 платени концерта с присъединяване на водещи артисти от целия свят. Билетите ще костват 20 $. Певците ще бъдат предавани в действително време, само че не безусловно от залата на " Мет ".

Поредицата започва на 18 юли с немския тенор Йонас Кауфман в абатството Полинг до Мюнхен. Той ще извърши някои от най-големите оперни шлагери, в това число „ Nessun dorma “ от „ Турандот “ на Пучини и известни арии от „ Тоска “ и „ Кармен “. Сред оповестените реализатори са също американското сопрано Рене Флеминг - в музея на Дъмбартън Оукс във Вашингтон, през август, и съветското сопрано Анна Нетребко от Лихтенщайнския замък във Виена.

Уелският бас-баритон Брин Терфел възнамерява през декември празничен концерт от черква в Уелс, която би трябвало да бъде избрана. " Надяваме се до тогава да има и оркестър ", сподели Терфел на конференцията в Zoom. 

Американското сопрано Ейнджъл Блу също ще излезе през декември на място в Ню Йорк, което към момента не е посочено. Блу, която е от афроамерикански генезис, се надява да включи в програмата си някои патриотични осъществявания, които биха могли да обединят хората след всеобщите митинги за расова правдивост.

Детайлите за тези и останалите концерти все още се прецизират. Нито едно от предаванията няма да бъде пред аудитория, съобщи представител на " Метрополитън ", те ще се гледат единствено в интернет. Поредицата е последното изпитание на операта да се задържи в обсега на публичния и културен живот и да събере известни доходи в миг, когато представленията онлайн в Съединени американски щати (а и други страни) са прекратени за несигурно дълго време.

Миналия месец " Метрополитън опера " анулира своя есенен сезон за 2020/2021 година. Сегашният проект е сезонът да започва на 31 декември, само че това зависи и от обстановката с COVID-19. Във всеки случай преди края на пандемичната 2020-а публиката няма да може да прекрачи прага на залата в нюйоркския " Линкълн център ". 

Подобно на своята публика певците споделиха, че се борят и пробват да се оправят с всекидневието си по време на пандемията от COVID-19. Вместо да летят по целия свят и да имат спектакли, артистите са били вкъщи, учили са дружно с децата си, пекли са самун и са правили домашни поправки. Джойс Дидонато, американско мецо сопрано, сподели, че се е лутала сред облекчението, че има „ време да диша “ и скръбта от загубата на остарелия си живот. Тя чака нейният септемврийски рецитал в Испания да отрази това напрежение, само че към момента не е измислил изцяло своята стратегия. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР