Методите на хранене с ниско съдържание на въглехидрати се считат

...
Методите на хранене с ниско съдържание на въглехидрати се считат
Коментари Харесай

6 неща, които ще се случат с вас, ако спрете да ядете хляб

Методите на хранене с ниско наличие на въглехидрати се смятат за едни от най-хубавите, що се отнася до това да постигнете хубава и слаба фигура.

Паста, брашно, самун - всички те са считани за нездравословни артикули, написа zdrave.to.

Вижте 6 неща, които ще се случат с вас, в случай че намалите потреблението на самун (и затова въглехидрати) до най-малко.

1. Отслабване

Първото нещо, което ще забележите след прекъсването на дейната консумация на самун, е бързата и забележителна загуба на тегло. Тялото ви мигновено ще се отърве от насъбраната вода.

Това обаче не е толкоз добре, колкото ви се коства, тъй като мазнините въпреки всичко ще се задържат в тялото.

2. Грипно положение

След съществено и внезапно понижаване на потреблението на самун, тялото ви може да изпита лек потрес. Това ще се прояви във обстоятелството, че ще се чувствате по този начин, като че ли имате грип. Каква е повода за това?

Факт е, че въглехидратите са един от главните източници на сила за нас. Когато ненадейно спрем да ги доставяме, тялото ни стартира да изразходва насъбраните авансово гликогенни запаси.

Но когато запасите са изчерпани, може да усетите сухотата в устата, отмалялост, уязвимост, замаяност, бодърствуване и даже гадене..

3. Промени в настроението

Ограничете количеството самун води до ограничение на въглехидратите. Това от своят страна влияее на настроението.

С присъединяване на хормони като инсулин, абсорбцията на въглехидратите води до увеличение на производството на аминокиселина, наречена триптофан. Тя е предшественикът на серотонина, хормона на щастието.

Хората, чието равнище е високо, нормално са по-спокойни, радостни и спят по-добре.

4. Проблеми с щитовидната жлеза

Тъй като потреблението на самун понижава, някои хора стартират да се оплакват от утежняване на функционалността на щитовидната жлеза. Случва се те да не осъзнават дълго време, че страдат от лек хипотиреоидизъм, макар типичните му признаци, като студова нетърпимост, косопад, отмалялост, храносмилателни проблеми (например запек).

5. Дефицит на витамин С

Диета с ниско наличие на въглехидрати и без самун може да докара до съществено следствие под формата на недостиг на витамин С - даже при задоволителен банкет на него. Комбинацията от стрес или зараза с ниски равнища на инсулин води до това, че витамин С се окислява и не може да бъде модифициран.

6. Загуба на сила

Не се отхвърляйте изцяло от хляба, тъй като ще загубите силата и силата, изключително, в случай че упражнявате.

Но даже и да не спортувате постоянно, ограничението на въглехидратите отново ще ви накара да се почувствате по-зле.

Очевидно е, че намалявайки количеството самун, т.е. ниското наличие на въглехидрати, може да направи по този начин, че да отслабнете доста бързо. Въпросът е - на каква цена?

Не стигайте до крайности. Не подценявайте въглехидратите, осигурете ги на тялото си посредством различни и по-здравословни разновидности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР