Методистът на школата на Спартак (Пловдив) Митко Джоров направи равносметка

...
Методистът на школата на Спартак (Пловдив) Митко Джоров направи равносметка
Коментари Харесай

Митко Джоров направи равносметка на изминалия сезон в Спартак

Методистът на школата на Спартак (Пловдив) Митко Джоров направи равносметка на отминалия сезон.

Как се чувстваш 6 месеца, откакто се завърна в Спартак?

Чувствам се на мястото си. Всичко, което си говорихме с Динко Миленчев и Крум Георгиев в предварителните диалози се удостовери, което значи, че се движим по авансово начертания от тях проект.

Какво имаш поради съответно?  

Знаех, че ще вземам участие в упорит план, в който няма да се наливат безотчетни пари, а редом с построяването на стадион Тодор Диев, ще се построи съвременна подготвителна база за ДЮШ на Спартак. Моята роля в плана е да вземам участие в сформирането на способен треньорски екип, който да може да образова и развива надарени деца. Предупредиха ме, че ще се срещна с недобронамереност и песимизъм от страна на много хора, които в никакъв случай не са жертвали нищо, с цел да трансфорат ПФК Спартак в по-добра и перспективна дестинация за насърчаване на детско-юношески футбол, само че в подмяна на това няма да спрат да ни разясняват, което от своя страна има своите плюсове. 

Какви са тези плюсове, подбудени от песимизъм и съмнение?

Скептицизма е израз на недобронамерено отношение и подозрение по отношение на обещано познание, мнение или факт. Именно това отношение ни активизира да даваме най-хубавото на което сме способни и надлежно имаме съображение да излагаме в общественото пространство, съответни причини за всичко, което вършим. За тази цел създадохме ефикасната организация на работата, подчинена на ясно изразена йерархична конструкция, където всеки се грижи за своите отговорности и отговорности.

Какво е по-различно в йерархията на ДЮШ на Спартак от йерархията в школата на всеки различен клуб, където ти си работил до в този момент?

В Берое и в Локомотив да вземем за пример нямаше методист. Директорът беше виновен по едно и също време за администрирането на школата, наличието, провеждането и контрола на подготвителния развой. На процедура липсва самостоятелен аршин, по кое време проблемите са в планирането и по кое време са в провеждането на подготвителния развой. С други думи, когато шефът ставаше неуместен на управлението по административна линия, тогава на практика клуба оставаше и без проект и надзор на учебно-тренировъчния развой. Това несъмнено рефлектираше върху качеството на работа на треньорите в школата. За страдание всичко това се отразяваше и на състезателите от школата и равнището на образование по-късно. 

По какъв метод този проблем е позволен в ДЮШ на Спартак Пловдив?

В Спартак аз давам отговор единствено за наличието и качеството на учебно-тренировъчния развой, а Крум Георгиев, оглавява йерархията в ДЮШ на Спартак. Той се употребява с цялостно доверие и поддръжка на президента на Спартак. Той сортира треньорския екип. Разпределя дилемите и отговорностите на всеки един от нас. Той единствен управлява и прави оценка осъществяването на тези задания, в границите на предоставените ни от клуба условия на труд. Не позволява интригите от вън да рефлектират върху работата вътре в ДЮШ. 

Как се отрази всичко това, на резултатите на ДЮШ на Спартак Пловдив през  миналия сезон?

Статистиката регистрира положителни резултати в някои възрасти и неприятни резултати в други. Аз, в качеството си на Главен треньор и методист диря резултатите в усъвършенстване на образователно - подготвителния развой, които ще ни доведат до повишение на качеството на образованието в нашата ДЮШ. 

Резултата от работата на треньорите търсим в развиването на треньорските умения за осъществяване и надзор на целеустремен и ефикасен подготвителен развой, който планираме дружно. 

Резултатите на състезателите пък правя оценка по отношение на повишението на тяхната ученолюбивост и дисциплинираност в подготвителния развой, които да покачат техните познания и умения свързани с осъществяването на дилемите по време на подготовка и формален мач.

Резултатите от мачовете и класиранията са отражение само на обстоятелството, къде се намира даден тим по отношение на връстниците им в другия клуб.

Все отново футбола е екипен спорт и всеки пита първо за резултата след мач. Как се справяте с този проблем?

Победата в мача ти носи наслада и чувството, че целия свят е твой, което е прелестно нещо, само че откакто отмине еуфорията ти остава единствено това, което си научил от съответния мач. Всъщност в спорта ликуването и страданието вървят ръка за ръка и точно това те приготвя за действителния живот. Нашата задача и нашата отговорност е да ограмотим футболно, всяко дете, което се запише да тренира футбол в Спартак. Нашата задача и отговорност е да го възпитаме да играе за победа и да има воля да се бори за нея от началото до край. Успеем ли да предизвикваме ученолюбивост, предпочитание за труд, воля и дисциплинираност в нашите деца, ние сме задоволени.  С повишението на футболните познания се развива и футболния разсъдък на децата. Колкото повече надарени и любознателни деца се запишат да упражняват футбол в Спартак, толкоз равнището на всеки един тим ще се увеличи. Когато имаме хомогенни тимове, формирани единствено от надарени и любознателни състезатели, тогава ще имаме и уравновесени във всички линии тимове. Когато тимовете ни са мощни, ще печелят мачове против всяка футболна академия, която разчита единствено на селекция. Докато пристигна този миг, фокуса ни ще остане върху насърчаване на обособените играчи в школата.

С няколко заключителни думи ще кажете ли какви са съответните ви краткосрочни цели, след ката разбрахме, че в дълготраен проект с построяването въз основата и подготовката на треньорите, ДЮШ на Спартак Пловдив я чакат светли и ползотворни за образованието на децата дни?

Планиране и надзор на подготвителния развой. Ключовата дума в изречението е развой. Ежедневно и във всяка подготовка следваме настоящата си цел и решаваме главната задача, която сме си сложили за деня. Не може да ни спре нито неприятното време, нито неналичието на отлични условия за подготовка. 

За да може да обърнем още по-голямо и детайлно внимание на всяко дете излизаме с по двама треньори на всяка подготовка. С настъпването на образователната година, чакаме и още по-голям напор от деца 2014-2015 година. За задачата търсим претендент треньори, които да дойдат и да опитат своето предопределение. Тези от тях, които отговорят на нашите критерии и проявят предпочитание да се обучат за работа с подрастващи, ще им се предложи и непрекъсната работа в клуба. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР