Методика за оценка и определяне нивата на добитата дървесина ще

...
Методика за оценка и определяне нивата на добитата дървесина ще
Коментари Харесай

Граждански организации разработват методика за оценка на незаконната дървесина в партньорство с ИАГ

Методика за оценка и установяване равнищата на добитата дървесина ще създават специалисти от неправителствени и браншови организации от горския бранш взаимно с Изпълнителната организация по горите (ИАГ) и държавните предприятия. Това взеха решение на извършената през днешния ден среща в ИАГ представители на работещите в сектора, оповестиха от организацията.

В полемиката са взели участие представители на WWF, Българска фондация за биоразнообразие, Екообщност, Асоциация на парковете в България, СДП " Балкани ", Зелени Балкани, Булпрофор, Югозападно държавно дружество, специалисти от ИАГ . Методиката ще спомогне за рационализиране на работата по опазването и контрола на горските територии, както и на всички площи, от които се добива дървесина.

" Държавата и неправителственият бранш би трябвало да бъдат сътрудници в решаването на проблемите, свързани с опазването на горските територии и реализирането на контрола в тях. Разчитаме на вашата поддръжка на напъните, които Агенцията по горите прави за основаването на по-устойчив модел на развиване за българската гора , което е в интерес на цялото общество ", е споделил инж. Мирослав Маринов, изпълнителен шеф на ИАГ.

Експертите от неправителствения бранш са изказали единомислеща позиция за положителното съдействие с ИАГ и държавните предприятия . Пример за това е както актуалната среща, която е следващата обща самодейност, по този начин и присъединяване на представители на екологични организации в осъществяването на инспекции по сигнали за противозаконна сеч. Посочени са били преимуществата на системата за надзор, която организацията ползва като всеобхватна, с доста високо равнище на бистрота и гласност.

Усилията на взаимната работа ще бъдат ориентирани към по-добра предварителна защита , която ще се реализира с изработването на цялостна система от знаци и критерии, които ще залегнат в методиката. При определянето им ще бъдат взети предложенията на всички заинтригувани страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР