Методи Томанов може да стане спортен директор или главен скаут

...
Методи Томанов може да стане спортен директор или главен скаут
Коментари Харесай

Левски чака отговор от Методи Томанов

Методи Томанов може да стане състезателен шеф или основен скаут на Левски. Още преди месец той е получил прделожение от “сините”, само че към момента не е дал финален отговор. Той е издирван от още няколко родни клуба, измежду които ЦСКА 1948 и Арда. Освен това има оферти и от чужбина - две от Европа и едно от Южна Америка.

Томанов се раздели с Лудогорец през есента, откакто бе в основата на седемте следващи трофеи на “Орлите”. Rнтересът към него е пристигнал още през януари и тогава са били извършени първите диалози. Очаква се той да даде финален отговор след дербито с ЦСКА-София или най-късно след Общото заседание на 6 март. На този стадий Томанов изчаква и обмисля офертите към него, като не бърза с отговора си.

Той е работил с Васил Божков в ЦСКА, където бе помощник-треньор на Стойчо Младенов през сезон 2002/2003 година, коагто “червените” печелят шампионската купа. Тогава Божков бе притежател на “Армейците”, а Томанов с изключение на асистент треньор, бе още и анализатор и скаут на отбора.

Левски няма състезателен шеф от есента на 2017 година, когато тази служба бе закрита. През последните години на тази позиция се сменяха Георги Иванов-Гонзо, Станислав Ангелов и Даниел Боримиров. След освобождението на последния за малко бе основана служба “координатор по спортните въпроси”. Тя бе изпълнявана от Асен Букарев, който обаче напусна след къс престой.

През последните месеци някогашният изпълнителен шеф на Левски Красимир Иванов и Спас Русев на няколко пъти загатваха за назначение на нов състезателен шеф, само че до такова по този начин и не се стигна. След имената, които се загатваха, беше и към този момент освободеният основен скаут Кирил Вангелов. Не е изключено на мястото на Вангелов в Левски да стартира Андрей Желязков-Жужо, който да работи в тандем с Томанов по селекционните въпроси.

“Тема спорт”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР